16:07 27.12.2022

Тисяча опорних шкіл отримає донорську допомогу ЮНІСЕФ у розмірі $2 тис. - Зеленська

2 хв читати

ЮНІСЕФ відправить донорську допомогу на адресу 1 000 опорних шкіл в Україні у розмірі $2 тис. кожній на інвентар та столове обладнання, повідомила перша леді України Олена Зеленська.

Як інформує пресслужба Офісу президента України у вівторок, такі дані містяться у першій із серії публікацій Олени Зеленської, присвяченій підсумкам її роботи у 2022 році. "Тисяча опорних шкіл отримає донорську допомогу від ЮНІСЕФ у розмірі 2 тис. дол. США на інвентар та обладнання для їдалень", - ідеться у повідомленні.

Ця публікація присвячена реформі шкільного харчування. Реформу було розпочато з ініціативи дружини президента до повномасштабного російського нападу – 1 січня 2022 року. З початком повномасштабної агресії велика кількість людей потребувала забезпечення гарячим харчуванням. У школах, які завдяки реформі мали оновлену технічну базу, змогли готувати сотні тисяч порцій їжі.

Зеленська акцентувала на основних напрямах, якими рухалася реформа цьогоріч. Серед них є створення передумов для початку будівельних робіт фабрики-кухні в Бучі, яку планується запустити 1 вересня 2023 року. "Вона стане пілотним проєктом, і в майбутньому мережу фабрик-кухонь буде поширено на всю територію України. Кожна з них зможе забезпечувати харчуванням 30-40 навчальних закладів", - ідеться у повідомленні.

Крім того, згідно з релізом, за підтримки українсько-швейцарської програми DECIDE проведено серію стратегічних сесій "Реформа шкільного харчування: в умовах дії воєнного стану", присвячених необхідності забезпечення якісного та повноцінного харчування у навчальних закладах, які під час російського вторгнення працюють очно.

"Важливо, щоб у таких складних умовах заклади освіти мали змогу для організації харчування і водночас – щоб якість і безпечність харчування не погіршилися", – зазначила перша леді.

Команда Інституту освітньої аналітики, швейцарсько-українського проєкту DECIDE та МОН проводить дослідження стану організації шкільного харчування, щоб сформувати карту потреб та виявити найактуальніші проблеми громад в організації харчування. Триватиме навчання кухарів та наповнення і розвиток порталу "ЗнаЇмо".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вночі та вранці обстріляли шість громад Сумської області

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 24 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила сім ракетних і 108 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація і ракетні війська завдали ударів по 18 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні три кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ЗС України за добу ліквідували 1320 окупантів

Ворог обстріляв 14 населених пунктів Херсонської області, поранено четверо людей

За минулу добу окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Російський наступ уздовж кордону в напрямку Харкова має на меті відволікти і закріпити українські сили від інших районів на сході України

11 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА