13:41 07.01.2023

У РФ не відреагували на новий пакет військової допомоги США Україні, але продовжили критикувати Путіна за оголошене перемир'я - ISW

1 хв читати

Російські чиновники і блогери переважно ніяк не відреагували на оголошення США про нову військову допомогу Україні на суму понад $3,75 млрд, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) за 6 січня.

Як зазначають аналітики, це ще раз засвідчує, що Кремль і російський інформаційний простір зображують західну військову допомогу Україні як ескалацію вибірково.

Водночас повідомляється, що в п'ятницю російські офіційні особи і блогери, а також колишні і нинішні ватажки бойовиків Денис Пушилін та Ігор Гіркін, продовжували негативно реагувати на оголошення президента РФ Володимира Путіна про припинення вогню від 5 січня. Водночас деякі прихильники Путіна вхопилися за його заяву для підтримки наративу про те, що Путін нібито є захисником релігійних цінностей, повідомляють в ISW.

За даними аналітиків, російська влада і військове керівництво продовжують стикатися з негативною реакцією на український удар 31 грудня по російській базі в Макіївці Донецької області.

У п'ятницю російські та українські війська продовжували наступальні дії в районі Кремінної та Сватового Луганської області. Російські джерела стверджували, що російські війська досягли успіхів у Соледарі Донецької області, оскільки російські наступальні операції тривали навколо Бахмута та в районі Авдіївки-Донецька.

"Російські сили та окупаційна влада продовжують переслідувати українських дітей, щоб посилити громадський контроль на окупованих територіях", - повідомляється у зведенні ISW.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА