12:14 11.01.2023

Українська група з пошуку та конфіскації активів скерувала запити американським колегам щодо конкретних осіб, причетних до злочинів

2 хв читати

Робоча група TaskForce Ukraine (Українська міжвідомча група з пошуку, арешту та конфіскації активів) та KleptoCapture Міністерства юстиції США обміняються списками осіб із потенційно злочинними активами, повідомляє Офіс генерального прокурора.

У повідомленні Офісу генпрокурора в телеграм-каналі в середу значиться, що робоча група TaskForce Ukraine провела онлайн-зустріч з американськими колегами з KleptoCapture Міністерства юстиції США Девідом Лімом, Ендрю Адамсом та Майклом Чу.

"Під час зустрічі обговорили практичні аспекти співпраці та законодавчі особливості Сполучених Штатів Америки щодо конфіскації російських злочинних активів", - ідеться у повідомленні.

"Ми підтримуємо постійний відкритий діалог з міжнародними партнерами та колегами з інших країн. Адже для нас важливо використовувати всі доступні інструменти та механізми для досягнення кінцевої мети - конфіскації активів російських олігархів на користь України", - йдеться у повідомленні з посиланням на першого заступника керівника Task Force Ukraine, радника Офісу президента України Владислава Власюка.

В Офісі генпрокурора наголошують, що українська та американська групи TaskForce обміняються переліками найбільш пріоритетних осіб, які мають потенційно злочинні активи та щодо яких є кримінальні провадження з реальною судовою перспективою.

За інформацією прокуратури, також було обговорено правові інструменти пошуку та арешту активів і механізмів їхньої конфіскації. "Обидві групи користуються схожими юридичними процедурами та інструментами, це дозволить ефективно співпрацювати і надалі", - уточнюють у відомстві.

В Офісі генпрокурора інформують: "TaskForce Ukraine вже направила кілька запитів до американських колег про надання інформації щодо конкретних осіб, які причетні до злочинів. Вони будуть розглянуті незабаром".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

Голова УІНП: Із декомунізацією ми точно вже на фінальній стадії, але економічний аспект може затримати ці процеси

За добу на Харківщині внаслідок обстрілів загинули 12 мирних жителів - Синєгубов

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, вісім поранених

Ворог атакував Полтавську та Дніпропетровську область БПЛА

На Львівщину залетіли три ворожі БПЛА, усі ліквідовані - Козицький

ППО в ніч на понеділок знищила 29 ворожих "шахедів" у межах чотирьох областей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА