13:07 12.01.2023

Ткаченко: Храм-МАФ УПЦ (МП) біля Десятинної церкви в Києві має бути демонтовано

1 хв читати
Ткаченко: Храм-МАФ УПЦ (МП) біля Десятинної церкви в Києві має бути демонтовано

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко вважає, що каплицю Української православної церкви (Московського патріархату) біля Десятинної церкви в Києві має бути демонтовано.

"Храм-МАФ біля Десятинної церкви має бути демонтовано – це наша однозначна позиція. Будівля каплиці, так звана церква Десятинного храму Пресвятої Богородиці, яка незаконно розташована на території Національного музею історії України, є самочинним будівництвом та споруджена релігійною громадою Української православної церкви (Московського патріархату)", - написав Ткаченко у фейсбуці.

За словами міністра, самовільне захоплення ділянки розпочалося у 2008 році, а у 2012 році почалося "узаконення" незаконного будівництва.

"Жодних дозволів на будівництво, як і на використання земельної ділянки, зазначена релігійна організація ніколи не отримувала. Сама будівля споруджена без затвердженого проєкту, без отримання дозволів на будівництво. В експлуатацію будівля в установленому порядку не введена", - наголосив він.

Міністр нагадав, що ще з 2020 року триває суд за позовом від Національного музею історії України щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою шляхом знесення самочинного об'єкта.

"Міністерство культури та інформаційної політики України залучене до справи як третя сторона та сприяє цьому процесу. Наразі експертиза вже завершена, а наступне судове засідання призначене вже на 18 січня 2023 року, отже, є обґрунтоване сподівання, що невдовзі спір буде вирішено в законний спосіб", - підсумував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Генштаб ЗСУ про ситуацію на Харківському напрямку

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА