14:54 22.01.2023

Зеленський зустрівся з Борисом Джонсоном у Києві

2 хв читати
Зеленський зустрівся з Борисом Джонсоном у Києві

Президент України Володимир Зеленський у неділю зустрівся з колишнім прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, який перебуває з візитом в Україні.

"Вітаю в Києві справжнього друга України Бориса Джонсона. Борисе, дякую за підтримку!",- написав Зеленський у телеграм-каналі.

Як повідомляє пресслужба президента, Зеленський відзначив активну публічну підтримку з боку британського політика. "Я чув ваші заяви в Давосі, дуже дякую за них. Дякую за підтримку нашої країни", – сказав президент.

Під час зустрічі Зеленський і Джонсон обмінялися думками щодо практичних кроків, які може зробити британський політик для того, щоб допомогти Україні в цей важкий час. Зокрема, обговорювалося питання підготовки "саміту миру", який планується провести з метою реалізації формули миру, яку Зеленський представив лідерам G-20 минулого року.

"Одним з пунктів формули миру є гарантії безпеки для України", – зазначив глава держави.

"Упевнений, що найкращою гарантією для нас було б членство в НАТО. Важливо активно просувати думку про те, що наша держава повинна стати членом альянсу", – наголосив Зеленський.

На прохання Джонсона президент детально поінформував його про ситуацію на передовій. Глава держави висловив переконання, що завдяки потужній підтримці партнерів Україні вдасться зупинити російського агресора і звільнити всі тимчасово окуповані території.

"Росії не допоможе додаткова мобілізація, її армія не має мотивації", - заявив Зеленський.

"Однак нам потрібно більше зброї: танки, літаки, далекобійна ракетна зброя", - додав президент.

Він подякував Великій Британії, всьому британському народу за потужну лідерську оборонну та економічну підтримку.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА