19:45 26.01.2023

Затриманому під час отримання хабара меру Рені призначено заставу розміром 1,3 млн грн – САП

2 хв читати
Затриманому під час отримання хабара меру Рені призначено заставу розміром 1,3 млн грн – САП

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду на засіданні в четвер, 26 січня, обрав запобіжний захід міському голові одного з міст Одеської області, якого спільно з депутатом тієї ж міськради викрили за вимагання й одержання неправомірної вигоди.

"За рішенням суду до зазначеного підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді застави розміром 1,342 млн грн. Крім того, на особу покладено такі процесуальні обов'язки: прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора та суду; не відлучатися з міста проживання без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти прокурору, детективу або суду про зміну свого місяця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним у справі та свідками; здати на зберігання до відповідного органу паспорт (паспорти) для виїзду за кордон", - повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у телеграм-каналі.

За даними слідства, депутат міськради, який одночасно обіймає посаду голови постійної комісії, що займається, зокрема, земельними питаннями, діючи за попередньою змовою з міським головою, отримав частину неправомірної вигоди сумою $50 тис. від громадянина за забезпечення передання йому в оренду земельної ділянки комунальної власності площею близько 2,5 га.

Загальна сума неправомірної вигоди, про надання якої просили чиновники, становила $100 тис.

Як повідомлялося, мера та депутата міськради затримали 24 січня. У повідомленні САП не називалися імена затриманих. Як уточнило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах, ідеться про мера м. Рені Одеської області Ігоря Плехова.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА