19:02 06.02.2023

Суд залишив Саакашвілі під вартою

2 хв читати
Суд залишив Саакашвілі під вартою

Рішенням Тбіліського міського суду колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі залишиться в ув'язненні, передає кореспондент "Інтерфаксу".

Судовий процес у справі про можливе відтермінування у зв'язку із хворобою тюремного покарання або звільнення Саакашвілі із ув'язнення розпочався у грудні минулого року. Як свідки були опитані понад два десятка лікарів, які спостерігали за експрезидентом у клініці "Вівамед", зокрема запрошені закордонні медики, які виявили у Саакашвілі отруєння організму важкими металами, деменцію та крайнє виснаження.

Закордонні лікарі рекомендують вивезти Саакашвілі на лікування до спеціалізованої клініки до США чи Європи.

Іншої думки дотримуються лікарі Саакашвілі з клініки "Вівамед", які вважають, що у їхнього пацієнта немає якихось порушень життєвих функцій.

Представники правлячої партії "Грузинська мрія" вважають, що Саакашвілі симулює хвороби та навмисне завдає шкоди своєму здоров'ю, відмовляючись від послуг грузинських лікарів та приймаючи мінімальну кількість їжі.

Саакашвілі таємно прибув до Грузії 29 вересня 2021 року. 1 жовтня його затримали у Тбілісі, після чого помістили до в'язниці у місті Руставі, де він оголосив голодування. 8 листопада його без погодження з родичами й адвокатами перевели з в'язниці у місті Руставі до тюремної лікарні у Тбілісі (район Глдані). 20 листопада Саакашвілі перевезли у військовий госпіталь у місті Горі, де він припинив голодування. 12 травня поточного року Саакашвілі помістили до цивільної клініки "Вівамед" у Тбілісі, де він перебуває й наразі.

У Грузії експрезидент проходить у декількох кримінальних провадженнях. Своє затримання він вважає незаконним, а обвинувачення на його адресу - сфальсифікованими. Київ закликає Грузію відпустити Саакашвілі на лікування до України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА