18:29 10.02.2023

35 країн вимагатимуть усунення російських та білоруських спортсменів від Олімпіади у Парижі

2 хв читати
35 країн вимагатимуть усунення російських та білоруських спортсменів від Олімпіади у Парижі

Група з 35 країн, зокрема США, Німеччина та Австралія, вимагатимуть усунення російських та білоруських спортсменів від участі в Олімпійських іграх 2024 року, заявила у п'ятницю міністерка спорту Литви.

"Ми йдемо у тому напрямі, що нам не потрібен бойкот, тому що всі країни одностайні", - сказала Юргіта Сюгздінене, повідомляє Reuters.

Президент України Володимир Зеленський узяв участь в онлайн-зустрічі за участю 35 міністрів, щоб обговорити заклик до заборони, повідомив раніше представник міністерства спорту Литви.

"Для мене велика честь приймати Володимира Зеленського сьогодні на нашому саміті щодо участі в Олімпійських іграх", - написала у твіттері міністерка спорту Великої Британії Люсі Фрейзер.

"Це була дуже продуктивна зустріч представників 35 країн, і я дуже чітко виклала позицію Великої Британії: доки Путін продовжує свою варварську війну, Росія і Білорусь не мають бути представлені на Олімпійських іграх".

"Російська агресія призвела до загибелі 231 українського спортсмена і тренера", - заявив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський після зустрічі з головами чеського МОК та національного спортивного агентства.

"Водночас ми знаємо, що 70 відсотків російських спортсменів – військові. Я вважаю неприйнятною участь таких людей в Олімпійських іграх у нинішній ситуації, коли чесна гра для них нічого не означає".

Міністр спорту Польщі Каміль Бортнічук заявив, що бойкот поки що не обговорюють. "Поки що не час говорити про бойкот", - сказав він на пресконференції, заявивши, що є й інші способи тиску на МОК, які можна було б вивчити насамперед. Він сказав, що більшість учасників висловилися за повне виключення російських та білоруських спортсменів.

"Більшість голосів - за винятком Греції, Франції, Японії - були саме в такому тоні", - сказав він. Він зазначив, що компромісним рішенням могло б стати створення групи біженців, до якої увійшли б російські та білоруські дисиденти.

Виступаючи на онлайн-саміті міністрів спорту держав-партнерів, президент України Володимир Зеленський заявив, що російські вбивства і терор не можна перекрити помилковою нейтральністю чи білим прапором для участі в Олімпійських іграх чи будь-яких міжнародних спортивних змаганнях, це потрібно визнати на рівні Міжнародного олімпійського комітету.

"Якби Олімпійськими видами спорту були вбивства та ракетні удари, то ви знаєте, яка національна збірна взяла б перше місце. І не важливо, чи був би у цієї збірної її державний прапор – триколор", - заявив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

УЗ повідомила про навмисний підпал релейної шафи на Одещині

Український Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими готовий до обмінів із РФ у будь-який момент

Унаслідок ворожих обстрілів поранено п'ятеро людей у Михайлівці Донецької області - ОВА

У Києві демонтували Десятинний храм УПЦ (МП) на території Національного музею історії України

Палата представників США ухвалила законопроєкт про безперебійне постачання зброї Ізраїлю

Російські війська за добу 438 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА