04:02 14.02.2023

Християнські демократи, які перемогли в Берліні, планують переговори щодо формування коаліції з соціал-демократами та "зеленими"

1 хв читати

Опозиційний Християнсько-демократичний союз (ХДС), який переміг на виборах у Берліні, планує переговори з Соціал-демократичною партією Німеччини (СДПН) і "зеленими" для формування коаліційного уряду, повідомляють європейські ЗМІ.

Один із основних кандидатів на виборах від ХДС Кай Вегнер зазначив, що мета таких переговорів - "сформувати успішну берлінську коаліцію, яка знову об'єднає це місто".

"Результати повторних виборів показали, що ХДС може перемагати у великих німецьких містах", - наголосив він.

Християнсько-демократичний союз Німеччини (ХДС) на виборах до місцевих органів управління у столиці ФРН отримав 28,2% голосів. Вперше за 20 років ХДС набрав найбільше голосів у Берліні. Соціал-демократи нинішнього канцлера ФРН Олафа Шольца і партія "зелених", що входить до правлячої коаліції, набрали по 18,4% голосів. Результат СДПН у столиці Німеччини став найгіршим для партії за десятиліття.

Попередні вибори у столиці ФРН відбулися восени 2021 року, проте Конституційний суд визнав їхні результати недійсними після низки скарг від політичних партій, було призначено повторні. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

EBU дискваліфікувала учасника "Євробачення-2024" від Нідерландів

Форум "Інклюзивне відновлення громад" відбувся в Києві

Жителям прикордоння на Сумщині рекомендують утриматися від відвідування кладовищ

Росіяни скинули КАБи на Херсонську область, є загиблий

Ворог посилив наступальні дії на авдіївському, куп'янському, бахмутському напрямках, широкомасштабного наступу на півночі Харківщини немає - ОСУВ "Хортиця"

У неділю в Україні невеликий дощ прогнозується лише в північних областях

СБУ оголосила набір до ЦСО "А"

Російська армія демонструє нездатність застосовувати боєприпаси по намічених цілях - британська розвідка

На Харківщині тривають бої за н.п. на прикордонні, які перебували в "сірій зоні", українські захисники отримують підкріплення і стабілізують смугу

Понад 1,6 тис. абонентів залишилися без газу в Харківській області через обстріли РФ - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА