10:45 14.02.2023

У Брюсселі розпочалося засідання міністрів оборони НАТО. На порядку денному – подальша підтримка України

2 хв читати
У Брюсселі розпочалося засідання міністрів оборони НАТО. На порядку денному – подальша підтримка України

У Брюсселі розпочинається дводенне засідання міністрів оборони країн-членів організації Північноатлантичного договору. На порядку денному – подальше нарощування підтримки України у війні, яку проти неї веде Росія, збільшення темпів виробництва боєприпасів.

"Міністри оборони НАТО зустрінуться у критичний для нашої безпеки час. Наступного тижня буде рік від початку жахливої війни в Україні, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, і ми не бачимо жодних ознак того, що президент Путін готується до переговорів. Ми бачимо протилежне – він готується до ще більшої війни, нових наступів і нових атак. Тому ще важливіше, щоб союзники з НАТО та партнери надали ще більшу підтримку Україні", - анонсував генеральний секретар організації Єнс Столтенберг перед початком засідання.

За його словами, Україні також необхідно надавати більше боєприпасів, так само як і збільшити їх виробництво, щоб "було можливо надавати необхідні боєприпаси Україні, а також заповнити наші сховища".

Крім того, під час зустрічі міністри схвалять довгострокові методичні рекомендації для оборонного планування, щоб "іще більше зміцнювати наші стримування та оборону". "Союзники обговорять інвестування в оборону, а також як захищати нашу критичну інфраструктуру", - додав генсек альянсу.

Відповідаючи на запитання журналістів, чому у світлі постачання Україні озброєння громадськість має вірити, що НАТО не є стороною конфлікту, Столтенберг сказав: "Ні НАТО, ні союзники не є стороною конфлікту. Що ми робимо, то це надаємо підтримку Україні. Україна себе захищає. Ми маємо зрозуміти, що це таке – це війна агресії. Президент Путін, Росія напали на суверенну, демократичну, вільну державу у Європі, Україну, й Україна має право себе захищати. Право самооборони прописане в Хартії ООН, це частина міжнародного права, а ми маємо право допомогти Україні використовувати право на самооборону".

Як відомо, цього самого дня у штаб-квартирі відбудеться засідання очолюваної США Контактної групи для України з метою обговорення термінових потреб для збільшення підтримки України, участь у якому візьме міністр оборони України Олексій Резніков. Також глава оборонного відомства візьме участь у спеціальній сесії засідання міністрів оборони НАТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

Канада виділить понад $55 млн на зміцнення української ППО

Українська авіація завдала за добу ударів по 17 місцях скупчення окупантів

Окупанти за добу завдали шість ракетних і 67 авіаударів по Україні, обстріляли близько 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА