15:02 27.02.2023

Завершено слідство у справі про заволодіння Януковичем і його спільниками угіддями "Сухолуччя"

2 хв читати
Завершено слідство у справі про заволодіння Януковичем і його спільниками угіддями "Сухолуччя"

Завершено спеціальне досудове розслідування у справі про заволодіння угіддями "Сухолуччя" колишнім президентом Віктором Януковичем і його спільниками, повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП).

"Прокурор САП прийняв рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно заволодіння земельною ділянкою лісового фонду на території Сухолуцької сільради на Київщині площею 17,5 га та орієнтовною вартістю понад 22 млн грн колишнім президентом та ще трьома особами", - йдеться в повідомленні САП у телеграм-каналі в понеділок.

За інформацією прокуратури, на сьогодні детективам НАБУ доручено відкрити матеріали справи стороні захисту для ознайомлення.

У САП нагадують, що 2007 року колишній президент (на момент вчинення злочину - прем'єр-міністр) з метою заволодіння державним майном, а саме земельною ділянкою лісового фонду Дніпровсько-Тетерівського лісомисливського господарства на території Сухолуцької сільської ради Вишгородського району Київської області, ініціював ухвалення низки рішень, що призвели до вибуття землі з державної власності.

У прокуратурі зазначають, що для реалізації злочинної схеми спільними експрезидента залучали своїх наближених осіб, які зверталися до Київської облдержадміністрації із заявами про виділення їм земельних ділянок площею до 1 га, а згодом - із заявами про зміну цільового призначення зазначених ділянок, що в подальшому давало змогу безперешкодно передати землю фірмі, підконтрольній колишньому президенту.

У 2009-2011 роках на цій ділянці було побудовано готельно-ресторанний комплекс, який експрезидент використовував для особистих потреб.

Дії Януковича кваліфіковано за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, його спільників - за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України.

Розслідування цих фактів розпочато у 2014 році. До листопада 2019 року справу розслідував Департамент спецрозслідувань ГПУ, згодом справу передали до САП та НАБУ.

"Зважаючи на те, що всі підозрювані перебувають у розшуку, щодо них здійснювалося спеціальне досудове розслідування (in absentia)", - йдеться в повідомленні.

Джерело: https://t.me/sap_gov_ua/1177

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА