11:37 28.02.2023

Із затриманих на місці запланованої бійки в Харкові троє раніше судимих - поліція

1 хв читати

Поліція встановила особи присутніх у понеділок на пл. Конституції в Харкові, які збиралися влаштувати масову бійку в рамках флешмобу, запущеного з РФ, і опитала їх.

"Для проведення слідчих дій до підрозділів поліції запрошено 245 осіб, з яких 215 неповнолітніх та 30 повнолітніх. Серед громадян - 149 хлопців, 66 дівчат та 3 раніше засуджених. У порушників вилучили 17 ножів, кастетів, газових балончиків", - повідомляє відділ комунікацій Головного управління Національної поліції в Харківській області.

За фактом запланованої бійки відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 294 (масові заворушення), ч. 2 ст. 304 (втягнення неповнолітніх у протиправну діяльність) Кримінального кодексу України. Уже проведено близько 100 процесуальних і слідчих дій, зокрема невідкладні обшуки, призначені судові експертизи. Поліцейські вилучили ножі, кастети, газові балончики.

Щодо батьків неповнолітніх працівники ювенальної превенції склали 72 протоколи за ст. 184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Слідчі дії тривають. Проводиться робота зі встановлення організаторів масового заходу.

Раніше поліція повідомила про припинення аналогічних заходів у Києві, Івано-Франківську, Львові, Полтаві, Луцьку, Дніпрі та Житомирі. За даними ЗМІ, йдеться про субкультурний рух, який зародився в РФ і координується в соціальних мережах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА