19:59 03.03.2023

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $400 млн

1 хв читати
США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $400 млн

Сполучені Штати Америки оголосили про черговий пакет військової допомоги Україні на суму $400 млн, повідомив держсекретар США Ентоні Блінкен.

"Відповідно до повноважень, делегованих президентом Байденом, я дозволяю наше 33-тє вилучення американської зброї та обладнання для України із серпня 2021 року на суму 400 мільйонів доларів", - йдеться в заяві Блінкена, розміщеній на офіційному сайті Держдепартаменту США в п'ятницю.

"Цей пакет військової допомоги включає більше боєприпасів для наданих США HIMARS і гаубиць, які Україна так ефективно використовує, щоб захистити себе, а також боєприпаси для бойових машин піхоти Bradley, броньованих транспортних засобів, боєприпаси й устаткування для підриву, а також інше технічне обслуговування, можливості навчання і підтримки", - йдеться в заяві Блінкена.

Держсекретар США зазначив, що Сполучені Штати продовжують об'єднувати світ на підтримку України. "Ми побачили неймовірну відданість наших союзників і партнерів. Ми аплодуємо понад 50 країнам, які об'єдналися на знак солідарності з Україною, щоб надати підтримку, коли вона захищає свій суверенітет і територіальну цілісність".

"Тільки Росія може закінчити свою війну сьогодні. Поки Росія цього не зробить, стільки, скільки буде потрібно, ми будемо єдині з Україною і будемо посилювати її військову міць на полі бою, щоб Україна була в найсильнішій позиції за столом переговорів", - підсумував держсекретар США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

Вихідні в Україні будуть теплими, на заході країни та на Лівобережжі короткочасні дощі й грози

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА