18:29 08.03.2023

Україні передано перші вісім авто, конфіскованих у Латвії у п'яних водіїв, - ЗМІ

1 хв читати

Уряд Латвії у вівторок ухвалив рішення безоплатно передати армійським частинам Міністерства оборони України, Вінницькій регіональній клінічній лікарні і територіальному медичному об'єднанню Куп'янської районної ради вісім автомобілів, конфіскованих у Латвії у нетверезих водіїв, пише латвійське видання Delfi.

За словами представника товариства Agendum і засновника "Твіттер-конвою" Рейніса Познякса, передача автомобілів "є дуже хорошою новиною для п'яти армійських частин і трьох медичних установ". Товариство Agendum забезпечить доставку автомобілів в Україну і передачу їх державним установам України.

Як повідомлялося, сейм Латвії 18 лютого в остаточному читанні ухвалив поправки до закону про підтримку цивільного населення України, які передбачають можливість безоплатного передання транспортних засобів, що належать державі, у власність уряду України. "Наразі ми можемо реалізувати конфісковані у п'яних водіїв транспортні засоби, продавши їх, здавши на переробку або розібравши на запчастини. Однак ми бачимо, що в нинішніх умовах вони були б корисною підтримкою для народу України", - заявив голова Комісії з оборони, внутрішніх справ і запобігання корупції Раймондс Берґманіс ("Об'єднаний список"), який відповідає за просування законопроєкту в сеймі.

Раніше латвійська коаліція досягла домовленості про те, що автомобілі, конфісковані у п'яних водіїв, можуть бути передані для потреб української армії. Пропозиція була ініційована Міністерством фінансів Латвії.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ухвалено рішення про створення рекрутингового центру з укомплектування військових частин і підрозділів Сухопутних військ

У суботу в Україні місцями короткочасні дощі, температура вдень 14-19° тепла, на півдні та південному сході до 22°

СБУ затримала блогерів, які знімали провокаційні стрими про ЗСУ

Уночі 12 травня в деяких областях України заморозки на поверхні ґрунту

Виплати 70 тис. грн для військовослужбовців розпочнуть після надходження до Міноборони документів про їх перебування 30 днів на передовій - Шмигаль

Унаслідок ворожого обстрілу в Сумській області загинула жінка, поранено її онуку

У поминальні дні біля кладовищ чергуватиме поліція, можливі вибіркові перевірки

Угода про членство України в ЄС не повинна містити жодних обмежень щодо територіального застосування - Стефанішина

Чехія передала перший тренажер винищувача F-16 до однієї з бригад тактичної авіації

Перед ПП "Долгобичув-Угринів" на польському кордоні розпочався одноденний страйк - Держмитниця

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА