19:05 02.04.2023

У Хмельницькому кілька сотень людей зібралися під церквою УПЦ МП, де стався інцидент із військовим, влада закликає вирішувати конфлікт у правовому полі

2 хв читати

У місті Хмельницький близько 500 людей зібралися на акцію біля Свято-Покровського кафедрального собору Української православної церкви московського патріархату після побиття військового, передає hromadske.

В обласній адміністрації закликали знизити градус напруги і дати вирішити конфліктну ситуацію в цивілізованому і правовому руслі. Своє відеозвернення перший заступник начальника Хмельницької ОДА Сергій Тюрін опублікував у телеграм-каналі в неділю.

"Правоохоронці розслідують інцидент і незабаром дадуть правову оцінку діям обох сторін. Зі свого боку, хочу нагадати, що ми цивілізовані люди і будемо будь-які конфлікти вирішувати в правовому полі. Закликаю знизити градус напруги і надати можливість відповідним службам вирішити питання в правових рамках", - сказав Тюрін у відеозверненні.

Як передає кореспондент hromadske, територія собору була закрита. На вході стояли патрульні, серед натовпу є десятки поліцейських. Також присутні 20 військових, зокрема з 19-го окремого стрілецького батальйону, де служив постраждалий військовий.

Першим про збір на акцію повідомив депутат Хмельницької обласної ради Віктор Бурлик, який і опублікував відео з храму. Учасники акції прийшли з прапорами і плакатом "Московський патріархат - прокляття України". На вхід до собору повісили плакат із написом КДБ.

В УПЦ МП заявили про штурм собору "радикалами", а інцидент у соборі - провокацією.

Раніше в неділю повідомлялося про інцидент, що стався в цьому храмі між військовим і священнослужителями.

У патрульній поліції повідомили, що, за словами свідків, чоловік намагався зірвати ранкове богослужіння і розкидав церковні речі. У поліції відкрили кримінальне провадження за фактом хуліганства. Як передає Суспільне, чоловік у формі - це колишній військовий Артур Ананьєв, який на початку повномасштабного вторгнення РФ приєднався до 19 стрілецького батальйону. Ананьєв був демобілізований з військової служби за станом здоров'я.

 

 

 

 

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

УЗ повідомила про навмисний підпал релейної шафи на Одещині

Український Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими готовий до обмінів із РФ у будь-який момент

Унаслідок ворожих обстрілів поранено п'ятеро людей у Михайлівці Донецької області - ОВА

У Києві демонтували Десятинний храм УПЦ (МП) на території Національного музею історії України

Палата представників США ухвалила законопроєкт про безперебійне постачання зброї Ізраїлю

Російські війська за добу 438 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Окупанти продовжують обстрілювати прикордоння Сумщини

На Харківщині внаслідок атак агресора загинули дві людини, дев’ятеро поранено

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, двоє загиблих і шестеро поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА