14:12 06.04.2023

ДБР викрило на Львівській митниці схему поборів підприємців, які ввозили товари широкого вжитку

2 хв читати
ДБР викрило на Львівській митниці схему поборів підприємців, які ввозили товари широкого вжитку

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) викрили на Львівській митниці схему тотальних поборів, які стягували з підприємців, що ввозили в Україну товари широкого вжитку.

"Працівники ДБР викрили на митному посту "Яворів" Львівської митниці схему тотальних поборів з усіх невеликих підприємців, які ввозили в Україну товари широкого вжитку", - йдеться в повідомленні ДБР у четвер.

За інформацією бюро, митники - в. о. начальника відділу митного оформлення та два державні інспектори - працювали на одній зміні та вимагали гроші майже з кожного автомобіля.

"Вони встановили "таксу" від 500 до 1 тис. грн залежно від обсягу товару та місткості машини. Тим, хто відмовлявся платити, митники створювали штучні перешкоди під час оформлення при перетині кордону", - наголошується в повідомленні.

У ДБР уточнюють, що для зручності збирання грошей вони залучили цивільного, який пізніше передавав їх в. о. начальника відділу, а той у свою чергу розподіляв гроші між усіма учасниками групи.

За попередніми підрахунками, щомісячний "заробіток" митників становив щонайменше 0,5 млн грн, а сама схема існувала приблизно три роки.

Під час обшуків за місцем роботи та проживання фігурантів працівники ДБР вилучили понад 220 тис. грн готівкою в різних валютах.

Чотирьом учасникам групи повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років.

"Подано клопотання про усунення митників від виконання обов'язків та про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю застави в 1 млн грн", - зазначено в повідомленні.

Перевіряють інші зміни поста та можливу причетність інших посадових осіб митниці до зазначеної схеми.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Чехії підтвердив свою участь у Саміті миру

Зеленський звільнив С. Рудя з посади начальника УДО - указ

Шмигаль обговорив із Мецолою конфіскацію активів РФ та євроінтеграцію України

Ворог завдав 5 ракетних і 72 авіаудари, обстріляв понад 100 населених пунктів

У Києві великі промпідприємства знижують обсяги споживання електроенергії в пікові години, для побутових споживачів обмеження не застосовуються

Шмигаль і Шульце обговорили реалізацію спільних проєктів і підготовку до Конференції з питань відновлення

За добу на фронті відбулося 76 бойових зіткнень, ЗС України відбили 20 атак на авдіївському напрямку

Зеленський обговорив з президентом Гани питання співпраці та участі в Саміті миру

Президент Молдови підтвердила свою участь у Саміті миру - Зеленський

Посол Великої Британії привітав Залужного з призначенням послом: З нетерпінням очікую спільної роботи зі зміцнення партнерства

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА