16:16 12.04.2023

ТЧХУ розгляне можливість використання своїх мобільних бригад для реабілітації - Доценко

2 хв читати
ТЧХУ розгляне можливість використання своїх мобільних бригад для реабілітації - Доценко

Одна із задач Червоного Хреста України забезпечити домогу, кращий доступ і до пост-реабілітації, і до інших соціальних послуг для забезпечення комфорту людини після проходження  реабілітації, заявив під час Міжнародного форуму з реабілітації у Львові у середу директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ) Максим Доценко.
За його словами в цьому напрямі Червоний Хрест України фокусується на допомозі, тісно співпрацюючи з місцевими і державними органамами влади у побудові реабілітаційних центрів, і безпосередньому наданні допомоги пацієнтам на місці.

"Коли людина повертається до себе у маленьке селище чи у невеличке містечко, де найближча лікарня може бути за 10, 20, 30 кілометрів, і вона не має можливості швидкого та легкого доступу до цих послуг, ми повинні думати, яким чином забезпечити або транспортування пацієнта до лікарні, або надання можливості лікарю, фізіотерапевту, ментальному спеціалісту приїхати до пацієнта", - підкреслив Максим Доценко.

Український Червоний Хрест наразі реалізує проєкт мобільних медичних бригад, які надають допомогу у найвіддаленіших населених пунтах, де обмежений доступ до медичних послуг. Таких медичних бригад наразі близько 100, вони функціонують в Україні. Вони надають доступ сотням тисяч людей до медичних і соціальних послуг.
"Так вони зараз не працюють у сфері реабілітації, проте можемо розглянути можливість, і якимось  чином це все переорієнтувати в напрямку реабілітації, для зручності пацієнтів", - заявив він.
Як повідомлялося раніше, медичні працівники бригад безплатно оглядають пацієнтів, видають ліки, виписують направлення до вузьких спеціалістів та можуть відвезти до лікарні. В першу чергу допомагають людям поважного віку людям з інвалідністю та внутрішньо переміщеним особам. Лікарі бригад також пішки ходять до маломобільних людей додому.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст, приуроченому до Дня Європи

РФ наразі не запрошена на Саміт миру, але мирний процес без Росії неможливий - МЗС Швейцарії

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА