13:11 13.04.2023

Проведення нічних богослужінь на Великдень можливе, однак віряни під час комендантської години не можуть залишати храми та перебувати на вулицях - КМВА

2 хв читати
Проведення нічних богослужінь на Великдень можливе, однак віряни під час комендантської години не можуть залишати храми та перебувати на вулицях - КМВА

Проведення нічного богослужіння у великодню ніч під час комендантської години можливе - віряни, які прийшли на службу до початку комендантської години, можуть залишатися в храмі на всю ніч, до завершення комендантської години, повідомляє Київська міська військова адміністрація.

"Комендантська година триватиме як завжди з 00:00 до 05:00. Проте, запроваджена комендантська година не унеможливлює проведення нічного богослужіння у церквах. Віряни, які прийшли на службу до початку комендантської години, можуть залишатися в храмі на всю ніч, до завершення комендантської години", - повідомив начальник Київської міської військової адміністрації (КМВА) Сергій Попко в телеграм-каналі в четвер.

Водночас, як наголосив начальник КМВА, "залишати храми і перебувати на вулицях або в інших громадських місцях під час комендантської години - заборонено. Крім того, всі віряни, які вирішать відвідати нічні молебні в храмах, мають самостійно дізнатися про розташування найближчого укриття. Під час оголошення повітряної тривоги і священнослужителі, і відвідувачі мають обов'язково перейти до найближчої споруди цивільного захисту".

Попко нагадав, що за попереднім графіком, храми і собори будуть відчинені для всіх вірян для вечірніх і ранкових молебнів 15 і 16 квітня. 15 квітня вечірні молебні проведуть у період з 15:00 до 23:00. А 16 квітня заплановані ранкові молебні - у період з 05:00 до 18:00.

"Після завершення комендантської години люди також можуть відвідати церкви та освятити великодній кошик", - зазначив Попко.

Нагадаємо, що під час комендантської години забороняється перебувати на вулиці та в інших громадських місцях, а також переміщатися транспортом або пішки без спеціальної перепустки. Якщо в заборонений час людина перебуває на вулиці, то комендантський патруль має право затримати особу і перевірити в неї наявність документів, встановити причину порушення комендантської години. У разі необхідності може бути проведено огляд речей, транспортного засобу і навіть приміщення затриманого.

Виходити на вулицю дозволено тільки щоб дійти до найближчого укриття під час повітряної тривоги.

Раніше КМВА повідомляла про посилення заходів безпеки під час Великодніх свят.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

Унаслідок обстрілів на Донеччині поранено двох людей - ОВА

На Харківщині за добу двоє мирних жителів постраждали внаслідок обстрілів

Російські сили можуть домогтися значних тактичних успіхів, допоки Україна очікуватиме на прибуття допомоги від США - ISW

Росіянин убив двох українців у Верхній Баварії

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей дістали поранення

Окупанти за добу завдали 335 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Ворог уночі та вранці обстрілював Миколаївську область, є пошкодження рекреаційних об'єктів, житлових будинків та об'єкта теплогенерації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА