18:55 14.04.2023

Підозрюваному у справі про витік документів Пентагону висунуто обвинувачення - ЗМІ

2 хв читати

Підозрюваного у витоку секретних документів Міністерства оборони США обвинуватили у несанкціонованому зберіганні та передачі інформації, що стосується сфери національної безпеки, а також у несанкціонованому видаленні секретної інформації та оборонних матеріалів, повідомляє CNN.

Обвинувачення було висунуто на судовому засіданні у п'ятницю, 14 квітня. Суддя поінформував підозрюваного, 21-річного військовослужбовця ВПС Національної гвардії США Джека Тейшейру, про пред'явлені йому обвинувачення і призначив слухання щодо затримання Тейшейри на середу. До того часу він залишиться під вартою.

Згідно зі свідченнями під присягою, оприлюдненими у п'ятницю, Тейшейра почав публікувати документи приблизно у грудні 2022 року. Принаймні один із документів, які він розмістив, був йому доступний через його роботу в Національній гвардії ВПС.

Також згідно з письмовими свідченнями під присягою Тейшейра мав допуск до секретних даних із 2021 року. Він також "підтримував конфіденційний обмежений доступ (SCI) до інших суворо засекречених програм". Багато документів, що просочилися, розміщені на онлайн-сервері Discord, були відзначені грифом "Цілком таємно".

Тейшейра також провів пошук у секретній урядовій базі даних за словом "витік" 6 квітня, коли почали публікуватися повідомлення про розміщення секретної інформації в інтернеті.

"Відповідно, є підстави вважати, що Тейшейра шукав секретні звіти щодо оцінки розвідувальним співтовариством США особи людини, яка передала секретну інформацію національної оборони, включаючи урядовий документ", - йдеться в судових матеріалах.

Як повідомлялося, 6 квітня газета The New York Times написала про те, що партія секретних документів Пентагону потрапила у відкритий доступ у соціальні мережі, вони стосувалися української армії. Пізніше газета повідомила, що в соціальних мережах 7 квітня з'явилася нова порція секретних документів, у яких відображається політика США "від України до Близького Сходу і Китаю". Вони, зокрема, містять "конфіденційні слайди брифінгів про Китай, Індо-Тихоокеанський регіон, Близький Схід і боротьбу з тероризмом".

Пентагон повідомляв, що визначає джерела секретних матеріалів, які просочилися в соціальні мережі, й оцінює масштаб витоку, до розслідування підключилися Мін'юст і ФБР.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА