13:11 19.04.2023

Довбенко називає незаконним рішення ВАКС про його арешт

2 хв читати
Довбенко називає незаконним рішення ВАКС про його арешт

Юрист Андрій Довбенко вважає, що не було правових підстав для ухвалення Вищим антикорупційним судом 19 квітня рішення про його заочний арешт.

У повідомленні у фейсбуці Довбенко називає рішення суду незаконним і планує оскаржити його в апеляційному порядку. "Крім того, відстоюватиму свої права в Європейському суді з прав людини", - заявив він.

За його словами, слідство не надало жодного доказу на підтвердження обґрунтованості підозри та його причетності.

"Сьогодні Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення про мій заочний арешт. При цьому підстави для такого рішення відсутні, а з юридичної точки зору це рішення є незаконним. Інакше як правовий нонсенс його назвати не можу", - написав юрист.

"Міжнародна судова перспектива цієї справи повністю відсутня. І це, на жаль, ще один доказ того, що непрофесійні дії НАБУ знову шкодять усій правовій системі України. Як уже раніше писав, я не переховуюсь. Місце мого проживання відоме слідству. Я мешкаю у Великій Британії вже чотири роки і перебуваю на консульському обліку в посольстві України. Навіщо при цьому НАБУ мене розшукувати?" - написав він.

"Десятки разів я звертався до НАБУ і САП із листами та клопотаннями про співпрацю та проведення слідчих дій. Пропонував провести мій допит. Але всі ці заяви залишилися без відповіді", - написав Довбенко.

"Щодо змісту висунутих звинувачень, то тут причинно-наслідкові зв'язки цілком втрачено. Слідство не надало жодного доказу на підтвердження обґрунтованості підозри і моєї причетності, хоча саме наявність обґрунтованої підозри є обов'язковою умовою для заочного арешту", – наголосив О.Довбенко.

За його словами, "прокурори САП двічі оголосили мені підозру з приводу тих самих обставин, хоча подвійне притягнення до відповідальності - незаконне. По-друге, суд не врахував, що на момент звернення сторони обвинувачення з клопотанням про заочний арешт строки досудового розслідування вже сплинули".

Раніше Андрій Довбенко неодноразово заявляв, що готовий надати свідчення у справі через відеозв'язок, але детективи НАБУ безпідставно ігнорують вимоги закону і не бажають допитати його в єдиний можливий спосіб.

НАБУ оголосило в розшук Довбенка на початку 2023 року. "НАБУ розшукує організатора злочинної групи, викритої на махінаціях з арештованим майном, переданим в управління АРМА. Йдеться про власника низки юридичних компаній Андрія Довбенка", - повідомило бюро.

Раніше детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру організатору схеми з розтрати понад 485 млн грн арештованого майна та ще двом учасникам злочинної групи.

За інформацією пресслужби САП, Довбенку інкриміновано вчинення злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА