05:05 21.04.2023

Глава ЄК виступила з міжнародною ініціативою з екологічно чистої енергетики

1 хв читати
Глава ЄК виступила з міжнародною ініціативою з екологічно чистої енергетики

Голова Єврокомісії (ЄК) Урсула фон дер Ляйєн вважає, що провідні економіки світу до конференції ООН з питань зміни клімату COP28, яка пройде восени в Дубаї, могли б виробити спільні глобальні цілі у сфері екологічної енергетики.

Беручи участь у форматі відеоконференції у форумі провідних економік з енергетики та клімату, глава ЄК висловила впевненість, що політики розвинених країн здатні "утримати глобальне потепління на рівні нижче 1,5 градусів за Цельсієм", у них є інструменти для досягнення цієї мети - інновації , наука, технології та промисловий потенціал.

"Минулого року ми, європейці, виробили більше вітрової та сонячної електроенергії, ніж з газу або будь-якого іншого джерела. І світова система енергопостачання тепер стала чистішою, ніж будь-коли. Ми на шляху до нульових викидів. Але швидкість нашого прогресу має зростати. ", - сказала фон дер Ляйєн.

"Ось чому сьогодні я хотіла б виступити з новою ініціативою щодо спільної роботи над досягненням глобальних цілей у галузі енергоефективності та відновлюваних джерел енергії. Ми могли б розробити ці цілі до COP28 разом з такими організаціями, як Міжнародне енергетичне агентство. Ці цілі послужать доповненням до інших , наприклад, до поступового припинення використання викопного палива та амбітних цілей з транспортних засобів та суден з нульовим рівнем викидів", - заявила голова Європейської комісії.  

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА