19:04 02.05.2023

Маніпулятивні заяви уповноваженої при президенті РФ з прав дитини не приховають злочинів Росії проти України - Лубінець

1 хв читати
Маніпулятивні заяви уповноваженої при президенті РФ з прав дитини не приховають злочинів Росії проти України - Лубінець

Маніпулятивні заяви уповноваженої при президенті Російської Федерації з прав дитини Марії Львової-Бєлової не приховають воєнних злочинів Росії проти України та її народу, вважає уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

"Розшукувана Міжнародним кримінальним судом за воєнні злочини в Україні уповноважена при президенті РФ з прав дитини дала інтерв'ю американському виданню Vice. Цинічна заява представника країни-агресора, яка розпочала війну в 21-му столітті в центрі Європи! (...) Такими маніпулятивними заявами не вдасться приховати воєнні злочини, які вчиняє Росія проти України та українського народу", - написав Лубінець у своєму телеграм-каналі у вівторок.

Він наголосив, що Росія цілеспрямовано завдає ракетних ударів, скидає керовані авіабомби на мирні міста і села України, вбиваючи цивільне населення, дітей, порушуючи основоположні права - на життя і безпеку.

За словами Лубінця, під виглядом "евакуації та порятунку" РФ депортує українських дітей, розділяє сім'ї, викрадає дітей-сиріт, незаконно влаштовує в прийомні сім'ї, примусово паспортизує, надає російське громадянство, стирає національну ідентичність - вчиняє геноцид українського народу, про що свідчать видані Міжнародним кримінальним судом ордери.

"Відповідальності не уникнути, вище політичне керівництво країни-терориста має бути на лаві підсудних", - наголосив уповноважений з прав людини.

Як повідомлялося, Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордери на арешт президента Росії Володимира Путіна та дитячого омбудсмена Львової-Бєлової.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА