12:39 04.05.2023

Суд скасував своє рішення про арешт майна "Укрнафтобуріння"

2 хв читати
Суд скасував своє рішення про арешт майна "Укрнафтобуріння"

Печерський районний суд Києва 3 травня скасував раніше винесене ним рішення про арешт корпоративних прав ПрАТ "Укрнафтобуріння" за клопотанням адвоката компанії.

Згідно з рішенням суду, текст якого має агентство "Інтерфакс-Україна", скасовують арешт 44,989% частки Deripon Commercial Ltd (Кіпр) в "Укрнафтобурінні", 22,4996% Ariana Business Limited (Велика Британія), 22,4996% Ares Systems Ltd (Велика Британія) і 10% JKX Ukraine B.V. (Нідерланди).

Постанова слідчого судді не підлягає оскарженню.

Як повідомлялося, на початку квітня 2023 року Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило, що суд заарештував і передав в управління Національному агентству з виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) корпоративні права "Сахалінське"; "Сіріус-1"; "Іст Юроуп Петролеум", оскільки вони протиправно привласнили надра Сахалінського родовища.

Крім того, Печерський районний суд Києва 7 квітня 2023 року заарештував корпоративні права "Укрнафтобуріння", а 11 квітня постановив передати їх в управління АРМА. Зокрема, заарештовано 44,989% частку Deripon Commercial Ltd (Кіпр) в "Укрнафтобурінні", 22,4996% Ariana Business Limited (Велика Британія), 22,4996% Ares Systems Ltd (Велика Британія) і 10% JKX Ukraine B.V. (Нідерланди).

У серпні 2016 року Віталій Хомутиннік повідомив, що володіє компанією Deripon на паритетних засадах з Ігорем Коломойським. 2021 року Павло Фукс також підтвердив наявність частки в "Укрнафтобурінні", але його участь у ній менша, ніж у Коломойського та Хомутинніка.

Кримінальним провадженням встановлено, що службові особи НАК "Надра України", Держгеонадр, ПрАТ "Девон", "Сахалінське", "Сіріус-1", "Укрнафтобуріння" та "Іст Юроуп Петролеум" у період 2000-2023 років внесли зміни до умов низки договорів про спільну діяльність із промислового розроблення Сахалінського газоконденсатного родовища, завдавши шкоди державним інтересам.

"Укрнафтобуріння" заявило, що оскаржить рішення про арешт і передання в управління АРМА корпоративних прав компанії. Керівництво компанії наполягає на повноцінному судовому розгляді для встановлення всіх фактів та ухвалення справедливих і обґрунтованих рішень, вважає ці дії неправомірними і розцінює їх як спробу заволодіти активами приватного бізнесу.

"Укрнафтобуріння" - одна з найбільших приватних газовидобувних компаній в Україні. З 2010 року розробляє Сахалінське нафтогазоконденсатне родовище (Краснокутський р-н Харківської обл.) із запасами 15 млрд куб. м газу. Валовий видобуток компанії 2020 року становив 725,4 млн куб. м газу і 80,8 тис. тонн нафти і конденсату, 2021-го - 691,3 млн куб. м і 76,6 тис. тонн.

Загалом на Сахалінському родовищі видобуток газу 2020 року становив 844,3 млн куб. м і 86 тис. тонн нафти і конденсату, 2021-го - 789,5 млн куб. м і 80,8 тис. тонн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА