19:04 04.05.2023

Україна залучить досвід Хорватії для розмінування територій

2 хв читати
Україна залучить досвід Хорватії для розмінування територій

Уряд України активізує співпрацю з міжнародними партнерами у сфері розмінування, обговорювалося під час онлайн-зустрічі першої віцепрем'єр-міністерки - міністерки економіки України Юлії Свириденко з віцепрем'єр-міністром - міністром внутрішніх справ Хорватії Давором Божиновичем.

Як зазначає пресслужба Мінекономіки за підсумками переговорів у четвер, пріоритетними для гуманітарного розмінування в Україні є інфраструктурні, енергетичні та соціальні об'єкти, а також сільськогосподарські землі.

"В Україні працює близько 2 тисяч фахівців із розмінування в державних інститутах і 600 фахівців у приватних операторів. Враховуючи великі обсяги робіт, нам потрібно принаймні вдвічі більше саперів", - зазначила Свириденко.

Своєю чергою, віцепрем'єр Хорватії зазначив, що розмінування хорватських земель, що триває з 1995 року, майже завершено. Хорватія відкрита для співпраці, готова передавати власний досвід і продовжувати надавати необхідну допомогу в цьому питанні.

"Ми сподіваємося, що процес розмінування українських земель буде швидшим. Ми готові підтримувати Україну в обстеженні та очищенні об'єктів і земель з огляду на наш досвід, розроблені технології та розвинену галузь із розмінування. Це одна із можливостей щодо кооперації та інвестицій", - зазначив Божинович.

В Україні створено Центр гуманітарного розмінування, метою якого є координація міжнародної допомоги, визначення пріоритетів і розподіл завдань розмінування серед операторів, що працюють на всій території країни. Уряд планує залучити представників Хорватії, країн G7 та інших зацікавлених міжнародних організацій до Наглядової ради Центру.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА