13:40 08.05.2023

Через нічні обстріли в Одесі згоріли склади з гумдопомогою українського Червоного Хреста, у Миколаєві пошкоджено мобільний шпиталь

1 хв читати
Через нічні обстріли в Одесі згоріли склади з гумдопомогою українського Червоного Хреста, у Миколаєві пошкоджено мобільний шпиталь

Складське приміщення Одеської обласної організації Товариства Червоного Хреста України площею 1 тис. кв. км було знищено в ніч на 8 травня внаслідок російського ракетного удару по Одесі.

"Пожежа повністю знищила гуманітарну допомогу, яка знаходилась на складі. Наразі надання гуманітарної допомоги та діяльність деяких проєктів Одеської обласної організації Червоного Хреста України призупинено", - повідомляється на сайті Товариства Червоного Хреста України в понеділок.

Через ракетний обстріл Миколаївської області, який стався 7 травня, також пошкоджень зазнав мобільний шпиталь Миколаївської обласної організації українського Червоного Хреста.

"Внаслідок удару частина медичного обладнання, технічних засобів та меблів, які там знаходились, стали непридатними для подальшого використання. Наразі триває ліквідація наслідків обстрілу, після чого шпиталь запрацює у звичному режимі, проте вже в іншому місці", - йдеться в повідомленні.

Співробітники та волонтери українського Червоного Хреста не постраждали.

В організації наголосили, що напади на співробітників і установи Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця є грубим порушенням міжнародного гуманітарного права і класифікуються як воєнний злочин.

У Товаристві Червоного Хреста України також повідомили, що з 24 лютого 2022 року було пошкоджено або повністю зруйновано 25 будівель (офісів, складів, баз) організації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА