10:26 11.05.2023

Північним провінціям Афганістану загрожує нашестя сарани - ФАО

1 хв читати
Північним провінціям Афганістану загрожує нашестя сарани - ФАО

Продовольча та сільськогосподарська організація Об'єднаних Націй (ФАО) попередила про навалу марокканської сарани у восьми провінціях північного і північно-східного Афганістану.

"Марокканська сарана поїдає понад 150 видів рослин, включно з деревними культурами, пасовищами і 50 продовольчими культурами, всі з яких ростуть в Афганістані", - заявив представник ФАО в Афганістані Річард Тренчард, чиї слова наводить сайт ООН.

"Дві останні великі епідемії сарани, 20 і 40 років тому, коштували Афганістану приблизно 8 і 25% від загального річного виробництва пшениці відповідно", - заявив Тренчард.

Зазначається, що марокканська сарана входить до числа найнебезпечніших шкідників у всьому світі. Нашестя сарани цього року може призвести до втрат від 700 тис. до 1,2 млн метричних тонн пшениці, або навіть чверті всього річного врожаю. Це рівноцінно економічним втратам у розмірі від $280 до $480 млн.

ООН попереджає, що чисельність сарани може збільшитися наступного року в 100 разів.

"Хімічні методи боротьби набагато ефективніші, ніж механічні. (...) Ми маємо почати діяти вже зараз, щоб не допустити ще більших спалахів у 2024 році", - зазначив Тренчард.

Афганістан переживає наймасштабнішу гуманітарну кризу у світі - надзвичайної допомоги цьогоріч потребують дві третини населення цієї країни, 97% афганців живуть за межею бідності.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

Унаслідок обстрілів на Донеччині поранено двох людей - ОВА

На Харківщині за добу двоє мирних жителів постраждали внаслідок обстрілів

Російські сили можуть домогтися значних тактичних успіхів, допоки Україна очікуватиме на прибуття допомоги від США - ISW

Росіянин убив двох українців у Верхній Баварії

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей дістали поранення

Окупанти за добу завдали 335 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Ворог уночі та вранці обстрілював Миколаївську область, є пошкодження рекреаційних об'єктів, житлових будинків та об'єкта теплогенерації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА