11:32 16.05.2023

Ткаченко повідомив, що звертався до організаторів "Євробачення-2023" щодо онлайн-виступу Зеленського, але отримав відмову

2 хв читати
Ткаченко повідомив, що звертався до організаторів "Євробачення-2023" щодо онлайн-виступу Зеленського, але отримав відмову

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що він звертався до Європейської мовної спілки щодо онлайн-виступу президента України Володимира Зеленського на "Євробаченні-2023", але отримав відмову.

"Не президентський Офіс, а я звертався до EBU (Європейської мовної спілки) за тиждень до проведення конкурсу з цією пропозицією (про звернення президента Володимира Зеленського на "Євробаченні-2023" - ІФ-У). Вони чомусь надіслали мені офіційного листа, що це неможливо з політичних причин. А напередодні "Євробачення" з'явилися статті в пресі. Попри те, що нас підтримували колеги у Великій Британії, вони (EBU - ІФ-У) вирішили, що це політичний момент", - сказав Ткаченко в ефірі національного телемарафону у вівторок.

На думку міністра, у такому зверненні не було б політики, оскільки вперше в історії конкурс проводила не країна-переможець, і вітальне звернення президента під час війни було б абсолютно доречним.

"Коли я зіткнувся з представниками EBU вже напередодні самого конкурсу, то вони сказали таке: "Вибачте, людська помилка". Що це означає, ніхто не знає, але очевидно, що висновки на майбутнє вони мають зробити з цієї історії", - підсумував Ткаченко.

Як повідомлялося, видання The Times поширило інформацію про те, що президенту України нібито відмовили в онлайн-виступі на фіналі "Євробачення-2023", оскільки це суперечить правилам конкурсу. Пізніше в Офісі президента заявили, що не зверталися до організаторів Євробачення щодо онлайн-виступу Зеленського.

Представниця Швеції виконавиця Loreen перемогла в "Євробаченні-2023" у Ліверпулі (Велика Британія), український гурт Tvorchi посів 6-те місце.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" на середу прогнозує відсутність обмежень енергопостачання з 07:00 до 18:00

Почастішали кібератаки на бухгалтерів, можливі шахрайські схеми із системами дистанційного банківського обслуговування

Знищений у Чорному морі російський ракетний корабель "Циклон" не встиг випустити жодної ракети - Плетенчук

У Києві ліквідують пожежу на СТО

Воїни ССО розбили пів дивізіону ЗРК "Бук" росіян

Єрмак закликав китайських діячів культури поширювати ідею Саміту миру

Глави МЗС України та Ісландії обговорили майбутній Глобальний саміт миру у Швейцарії

Двоє жителів Вовчанська на Харківщині загинули під ворожим вогнем під час спроби евакуюватися - прокуратура

Зеленський знову закликав країни НАТО збивати російські ракети, що летять в Україну

Кулеба: Для РФ Глобальний саміт миру - це зараз друга за важливістю ціль після Харківської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА