15:24 01.06.2023

Зеленський у Кишиневі обговорив із главою Єврокомісії гарантії безпеки та зняття експортних обмежень на українську агропродукцію

1 хв читати

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч у Кишиневі в межах саміту Європейської політичної спільноти з главою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

"У межах участі в саміті Європейської політичної спільноти зустрівся з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн. Підняли тему безпекових гарантій, які наша країна прагне отримати перед набуттям повноправного членства в НАТО. Крім того, наголосив на необхідності безумовного зняття експортних обмежень на українську аграрну продукцію", - написав Зеленський у твіттері.

Сторони також обговорили конкретні шляхи реалізації української Формули миру та консолідацію світової підтримки мирної ініціативи України.

Як повідомляє пресслужба Зеленського, під час зустрічі з фон дер Ляєн він наголосив, що Україна близька до виконання рекомендацій Європейської комісії для початку перемовин щодо вступу до Євросоюзу й очікує представлення в червні проміжної оцінки прогресу на шляху євроінтеграції.

Крім того, глава держави відзначив незмінну підтримку України з боку Євросоюзу, зокрема з перших днів повномасштабної російської агресії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

ШААС відхилив апеляційну скаргу "УЕМ" у справі про відновлення видобутку газу на Сахалінському родовищі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА