21:13 01.06.2023

Президент Румунії підтримує майбутнє України в НАТО

2 хв читати
Президент Румунії підтримує майбутнє України в НАТО

Президент Румунії Клаус Йоганніс підтримує майбутнє членство України в НАТО, заявив президент України Володимир Зеленський під час спілкування з пресою за підсумками саміту Європейського політичного співтовариства, що відбувся в Молдові.

"Сигнал (Румунії - ІФ-У) про гарантії безпеки сьогодні і щодо нашого майбутнього членства в НАТО - більше, ніж політика "відкритих дверей", чогось відкритого. А президент Йоганніс підтримує майбутнє України в НАТО. Це говорить, що він буде нас підтримувати і за це голосувати та працювати з іншими партнерами", - сказав український президент.

Зеленський також подякував румунському лідеру за підтримку української армії та зауважив, що стосунки між Україною та Румунією дуже поглибилися та покращилися.

"Я вдячний президенту Йоганнісу. У нас чудові відносини, предметні. Це дуже важливо. І вони напевно змінилися - поглибилися з моменту, коли Йоганніс разом із іншими лідерами приїхав у важливий момент до Києва - з приводу підтримки України щодо надання нам статусу кандидата в ЄС. Відтоді, мені здається, у нас інші відносини. Кращі. Не між мною і президентом, хоча, це безперечно, також важливо, але між народами і державами", - сказав він.

Як повідомлялося, у четвер на полях саміту Європейського політичного співтовариства президенти України та Румунії підписали спільну декларацію щодо євроатлантичної інтеграції України.

Документ свідчить, що сторони підтверджують намір збільшити спільні зусилля з підтримки інтеграції України в НАТО та імплементації стандартів НАТО. Також сторони готові до двосторонніх консультацій про гарантії безпеки для Києва до його вступу до Альянсу.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА