19:28 05.06.2023

Лубінець обговорив із представниками Ватикану порушення прав українських дітей на окупованих територіях

2 хв читати
Лубінець обговорив із представниками Ватикану порушення прав українських дітей на окупованих територіях

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець провів зустріч зі спецпредставником Ватикану кардиналом Маттео Зуппі, який прибув до України за дорученням Папи Римського Франциска, а також Апостольським нунцієм в Україні архієпископом Вісвальдасом Кульбакасом.

Як повідомляється в телеграм-каналі Лубінця в понеділок, сторони зустрілися в Центрі захисту прав дитини, який було відкрито з ініціативи президента України Володимира Зеленського.

"Представив делегації з Ватикану спеціальну доповідь "Нерозквітлі" щодо порушення прав українських дітей на ТОТ та в Росії, інформаційні матеріали щодо порушень прав людини в Україні внаслідок збройної агресії РФ. Розповів, що кожна українська дитина, яка знаходиться в Україні й та, що виїхала за кордон, відчула на собі наслідки війни", - написав Лубінець за підсумками зустрічі.

Крім того, за його словами, окупанти масово вивозять українських дітей із тимчасово окупованих територій до РФ. "Ми не знаємо ні точну кількість, ні де вони знаходяться. Втім, нам вдається повертати дітей додому, і кожна така історія – це як окрема спецоперація", - зазначив омбудсмен.

Він окремо звернув увагу представників делегації на питання повернення цивільних заручників, утримуваних РФ. "Нам не відома точна цифра. Однак це десятки тисяч громадян України, серед яких є священики греко-католицької і римо-католицької церков", - сказав Лубінець.

Омбудсмен висловив переконання, що цей приїзд представників Ватикану до України "вкотре раз продемонструє хто агресор, а хто жертва".

"Україна повинна звільнити всю свою територію, бо це єдиний механізм захисту дітей!" - резюмував Лубінець.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА