19:10 08.06.2023

Венеціанська комісія може вкотре відстрочити надання висновку на закон про деолігархізацію

2 хв читати
Венеціанська комісія може вкотре відстрочити надання висновку на закон про деолігархізацію

Представник президента України в Конституційному суді Федір Веніславський (фракція "Слуга народу") не відкидає, що Європейська комісія "За демократію через право" (Венеційська комісія) може вчергове відтермінувати надання Україні свого висновку на закон "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".

"Ми очікуємо, що Венеціанська комісія (...) має ухвалити зважене рішення, яке точно не зашкодить національним інтересам України в цей важкий період нашої боротьби за незалежність... Я не виключаю, що питання про відповідність закону про олігархів ще вивчатиметься. Тому що вони не знали, що парламент працює над цілою низкою законопроєктів (на базі цього закону Верховна Рада планує розробити й ухвалити також закони про лобізм, фінансування політичних партій та удосконалення антимонопольного законодавств - ІФ-У). Думаю, ми не можемо виключати чергове відтермінування з надання висновку саме щодо цього закону", - сказав він в ефірі національного телемарафону "Єдині новини UAразом" у четвер.

Як повідомляють ЗМІ, Венеціанська комісія 9-10 червня планує затвердити висновки щодо трьох законів, ухвалених Верховною Радою України. Йдеться про закони "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)", "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку відбору кандидатур на посаду судді Конституційного Суду України на конкурсних засадах" і "Про національні меншини (спільноти)".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА