09:38 12.06.2023

Голова Херсонської ОВА: Рівень води за ніч знизився на 64 см

1 хв читати
Голова Херсонської ОВА: Рівень води за ніч знизився на 64 см

Рівень води в Херсонській області після підриву Каховської ГЕС на сьогоднішній ранок знизився до 3,29 метра, що на 64 см менше, ніж напередодні ввечері, повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

"Рівень води в Херсонській області після підриву Каховської ГЕС на цей момент знизився до 3,29 метра. Якщо порівнювати з учорашнім вечором, то рівень знизився на 64 см", - сказав Прокудін у відеозверненні, розміщеному в його телеграм-каналі в понеділок уранці.

За його словами, ситуація з підтопленням населених пунктів не змінилася. "У воді залишаються 46 населених пунктів, 32 - на правому березі та 14 - на лівому. На звільненій території затоплено 3801 будинок", - повідомив голова ОВА.

"Незважаючи на шквальний вогонь російських терористів, триває рятувальна операція на правому березі. З водяної пастки вдалося витягнути 2743 людини, з них - 228 дітей і 77 маломобільних осіб. Тільки з Херсона евакуювали 2318 містян", - зазначив Прокудін.

"На лівому березі ситуація залишається критичною, евакуацію росіяни блокують і самі не проводять, до того ж заважають нам рятувати наших людей, відкриваючи вогонь у спину літнім і маломобільним жителям області, як це було вчора. Проте рятувальна операція нашими силами триває і на лівому березі. Звідти вже витягли 112 осіб", - зазначив очільник ОВА.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

ШААС відхилив апеляційну скаргу "УЕМ" у справі про відновлення видобутку газу на Сахалінському родовищі

Графіки погодинних відключень можуть застосовуватися протягом усієї доби вівторка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА