20:24 12.06.2023

Кулеба: Працюємо над організацією міжнародного заходу, який дасть імпульс створенню Альянсу оборонних індустрій, до якого входитиме Україна

2 хв читати

Україна наразі працює над організацією серйозного міжнародного заходу, що дасть імпульс створенню Альянсу оборонних індустрій, частиною якого, зокрема, стануть Мінстратегпром та "Укроборонпром", повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Але в нас з'явилося нове стратегічне політичне завдання або виклик - побудувати Альянс оборонних індустрій світу для підтримки оборони України і тих країн, які будуть в альянсі", - сказав Кулеба в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" в понеділок.

За його словами, декілька місяців тому Україна почала говорити з партнерами про важливість розгортання нових потужностей оборонної індустрії та інтеграції України в оборонну промисловість Заходу для забезпечення стабільності постачань українським силам і поповнення складів партнерів.

"Україна наразі працює над організацією серйозного міжнародного заходу, який дасть імпульс створенню Альянсу оборонних індустрій, частиною якого буде Україна, зокрема Мінстратегпром та "Укроборонпром". Ми активно спільно працюємо з ними над підготовкою цього заходу. Незабаром міністри оборони держав-членів НАТО також обговорюватимуть із натовською військовою промисловістю, як рухатися далі. Тобто "маховик розкручується". Я переконаний, що ми вирішимо всі ці питання", - заявив Кулеба.

За словами глави МЗС України, Альянс оборонних індустрій дасть змогу вирішити три головні завдання: забезпечити сталість постачань, щоб Україна планомірно отримувала від партнерів артснаряди, запчастини, нову техніку; інтегрувати ОПК України в західну оборонну промисловість, залучити західні технології; налагодити нові сучасні військові розробки для України: дрони, виробництво точних снарядів тощо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Швейцарія перемогла в "Євробаченні-2024", Україна посіла 3 місце

ШВЕЙЦАРІЯ ПЕРЕМОГЛА В "ЄВРОБАЧЕННІ-2024". УКРАЇНА ПОСІЛА 3 МІСЦЕ

Частина української делегації у фіналі "Євробачення-2024" одягнена у футболки "Free Azovstal Defenders"

До складу нацжюрі "Євробачення-2024" увійшли Alyosha, Горова, Коляденко, Томільченко і Нагорняк

Нацжурі України на "Євробаченні-2024" поставило найвищі бали Швейцарії, Ірландії та Швеції

ЦАХАЛ закликає евакуюватися жителів Гази, які залишилися в Рафасі, напередодні розширення військової операції

Польща зміцнює східний кордон через загрози гібридної війни з боку Білорусі

УЗ відключила підсвічування п'яти найбільших вокзалів країни для зменшення споживання електроенергії

Alyona Alyona & Jerry Heil зі сцени у фіналі "Євробачення-2024": Єдності для світу, мир і свободу для України

Вибух у Броварах стався під час затримання правопорушника, який кинув гранату в поліцейського - МВС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА