13:23 17.06.2023

Вибух метану стався на вугільній шахті в Павлограді - Міненерго

2 хв читати

У ніч на суботу на вугільній шахті в Павлограді (Дніпропетровська область) стався вибух метану, унаслідок чого травмувалися троє працівників, яких доправили в лікарню, повідомило Міністерство енергетики.

Як зазначається в оновленні Міненерго в телеграм-каналі, загалом у шахті перебували майже 200 працівників, їх вивели на поверхню. Причини надзвичайної події з'ясовують.

Крім того, минулої доби надійшов виклик про мінування Київської ГЕС, але після огляду території відповідними правоохоронними службами небезпечних предметів не виявлено.

Загалом в енергосистемі виробленої українськими електростанціями електроенергії достатньо для покриття споживання, дефіциту немає, зазначили в Міненерго.

Водночас, згідно з даними сайту ENTSO-E, у суботу здійснюється імпорт е/е зі Словаччини обсягом 533 МВт-год із 10:00 до 17:00.

Як зазначили в міністерстві, енергетики працюють над відновленням електропостачання для споживачів, знеструмлених через підрив Каховської ГЕС 6 червня. Зокрема, відбувається чищення обладнання та випробування лінії електропередачі, яка була повністю затопленою і від якої здійснюється енергопостачання головної каналізаційної станції Херсона.

"У Херсоні вдалося підключити майже 180 споживачів, в області заживили 2 населені пункти. Водночас в обласному центрі залишаються без світла понад 14 тис. споживачів, більшість із яких - у мікрорайоні "Острів". У Миколаївській області залишаються частково знеструмленими 7 населених пунктів", - описали ситуацію в міністерстві.

Там звернули увагу, що роботи із заживлення споживачів просуваються повільно у зв'язку з обстрілом Херсона і значним затопленням електроенергетичного обладнання, включно з кабельними лініями.

Також зафіксовано пошкодження енергетичної інфраструктури через обстріли в Дніпропетровській, Харківській, Херсонській та Сумській областях. Через попередні обстріли залишається без світла частина споживачів у Чернігівській області. Унаслідок технологічних порушень також знеструмлювалися споживачі в Запорізькій і Дніпропетровській областях.

У Донецькій області вдалося заживити більшість із 8 тис. споживачів, які залишилися без світла через обстріли.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА