19:10 22.06.2023

ПАРЄ висловилася за створення реєстрів організацій і фізосіб, які працюють на РФ і обходять санкції, - резолюція

2 хв читати
ПАРЄ висловилася за створення реєстрів організацій і фізосіб, які працюють на РФ і обходять санкції, - резолюція

Парламентська асамблея Ради Європи закликала держави-члени РЄ і держави-спостерігачі, а також Європейський Союз створити публічний реєстр організацій і фізичних осіб, які працюють в інтересах Російської Федерації, а також реєстр компаній і фізосіб, які обходять санкції.

Про це йдеться в резолюції "Політичні наслідки агресії Росії проти України", ухваленій на пленарному засіданні ПАРЄ у Страсбурзі в четвер.

У резолюції наголошується, що для розв'язання проблеми обходу санкцій з боку Російської Федерації необхідно створити стратегічну європейську економічну автономію від російської нафти та газу, які Росія використовує задля імперських геополітичних цілей, а також запровадити заходи для скорочення перепродажу російських нафти та газу в Європу через треті країни.

Серед рекомендацій ПАРЄ - розширення переліку фізичних і юридичних осіб, щодо яких застосовують обмежувальні заходи в Російській Федерації та третіх країнах, визначення основних категорій юридичних і фізичних осіб, котрі відіграють суттєву роль в ухиленні від санкцій, як-от банки, страхові компанії, фінансові консультанти, фінансові установи, транспортні та логістичні компанії, порти й сервісні компанії.

Згідно з резолюцією, розв'язати проблему ухилення від санкцій допоможе створення ефективних механізмів контролю за дотриманням санкцій, наприклад спеціальної цільової групи, а також запровадження та застосування вторинних санкцій і контроль за їх дотриманням, а також запровадження міжнародних керівних принципів для фінансових установ щодо ретельної оцінки ризиків для клієнтів і транзакцій, схильних до ухилення від санкцій.

ПАРЄ також запропонувала розглянути питання про створення загальноєвропейського органу з повноваженнями розслідування і переслідування в судовому порядку осіб, причетних до обходу санкцій.

"Такий орган (Оперативна група), як і Реєстр держав і організацій, банків і фірм, що обходять санкції, має бути створений якомога швидше і працювати паралельно з Реєстром збитків", - наголошується в резолюції.

Крім цього, ПАРЄ рекомендувала запровадити практику грошового заохочення заявників, які повідомляють про конкретні деталі ухилення від санкцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

Українська авіація завдала за добу ударів по восьми місцях скупчення окупантів і трьох систем ППО

За добу на фронті вдвічі зросла кількість бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 ворожих атак

У 2-му Міжнародному саміті міст і регіонів у Києві візьмуть участь понад 100 делегатів із 16 країн, планується підписання понад 10 угод

Голова Військового комітету НАТО розкритикував Бельгію за недостатні зусилля у сфері оборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА