14:24 28.06.2023

СБУ затримала колишнього "регіонала", який наводив ворожі "Гради" на прикордонні райони Сумщини

2 хв читати
СБУ затримала колишнього "регіонала", який наводив ворожі "Гради" на прикордонні райони Сумщини

Служба безпеки України затримала на Сумщині колишнього місцевого функціонера забороненої "Партії регіонів", який працював на ворога і коригував російські обстріли.

"Служба безпеки провела контрдиверсійну спецоперацію в Сумській області. Під час оперативних заходів затримано "розконсервованого" агента ФСБ, який збирав розвіддані про оборону північно-східних рубежів України", - йдеться в повідомленні СБУ в середу.

За інформацією української спецслужби, ворожий інформатор передавав дані агресору для коригування ворожих обстрілів українських військ, зокрема з російських реактивних систем залпового вогню "Град".

За даними слідства, фігурант - житель обласного центру, колишній місцевий функціонер забороненої "Партії регіонів".

Згідно з повідомленням, ще до початку повномасштабного вторгнення РФ агент був завербований кадровим співробітником прикордонного підрозділу ФСБ. "У поле зору російської спецслужби він потрапив через свої періодичні поїздки до Росії, де зустрічався з родичами. Під час одного з таких виїздів до країни-агресора він отримав від ФСБ завдання щодо проведення розвідувально-підривної діяльності проти України і був переведений у "режим очікування", - уточнюють у СБУ.

В українській спецслужбі наголошують, що після 24 лютого 2022 року на російського агента дистанційно вийшов його "куратор" із ФСБ і запросив розвідінформацію про місця дислокації Сил оборони в прикордонних районах області.

Співробітники СБУ затримали фігуранта "на гарячому" під час спроби передання агресору інформації про укріпрайони ЗСУ та Держприкордонслужби.

Під час обшуків за місцем проживання затриманого виявлено російський паспорт і трудову книжку, партійний квиток забороненої в Україні "Партії регіонів", прокремлівську символіку, мобільні телефони та комп'ютерну техніку.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

Голова УІНП: Із декомунізацією ми точно вже на фінальній стадії, але економічний аспект може затримати ці процеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА