20:18 29.06.2023

Заворушення сталися під час акції пам'яті про юнака, застреленого поліцейським під Парижем, розгромлено 25 поліцейських комісаріатів

2 хв читати
Заворушення сталися під час акції пам'яті про юнака, застреленого поліцейським під Парижем, розгромлено 25 поліцейських комісаріатів

Близько 6,2 тис. осіб узяли в четвер участь у "білому марші" в паризькому передмісті Нантере в пам'ять про 17-річного юнака, який намагався втекти на автомобілі від поліцейських і був убитий пострілом одного з них, повідомляє Le Figaro.

Акція пам'яті супроводжувалася сутичками з поліцією, яка була змушена застосувати сльозогінний газ, зокрема, перед будівлею префектури департаменту О-де-Сен.

Паралельно маршу в низці місць у Нантері було вчинено підпали низки офісів та автомобілів.

Голова регіональної ради Іль-де-Франс Валері Пекресс повідомила у твіттері, що префект поліції розпорядився про припинення з 21:00 за місцевим часом (22:00 за Києвом) руху автобусів і трамваїв у Паризькому регіоні "для забезпечення захисту (транспортних) співробітників і пасажирів".

38-річного поліцейського, який застрелив минулого вівторка підлітка, помістили в четвер у попереднє ув'язнення, оголосила прокуратура Нантера. Його допитали у зв'язку з підозрою про умисне вбивство. За заявою прокурора Нантера, "законних умов застосування зброї не було дотримано".

Як повідомлялося, найзапекліші зіткнення правоохоронців із погромниками відбулися в ніч на четвер у Парижі та його передмісті Нантері. ЗМІ публікують фотографії згорілого громадського транспорту та автомобілів. Від пожеж відчутно погіршилася якість повітря в регіоні. Водночас протести проти дій поліції, що переходили у спалахи насильства, відзначено в різних місцях Франції. Розгромлено 25 поліцейських комісаріатів.

У боротьбі із заворушеннями задіяно 40 тис. поліцейських і жандармів, зокрема 5 тис. - у Парижі.

За версією прокуратури, у вівторок вранці двоє поліцейських на мотоциклах помітили автомобіль, що рухався з великою швидкістю по виділеній автобусній смузі, за кермом якого був юнак. Вони вирішили перевірити його на червоному сигналі світлофора, але той проскочив на червоне світло. Перегони продовжилися кількома вулицями Нантера з порушеннями водієм правил дорожнього руху, що наражали на небезпеку життя пішоходів. Щоб зупинити порушника, один із поліцейських застосував зброю.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тимчасово непридатні до військової служби проходитимуть повторні огляди - заступниця міністра охорони здоров'я

Ворожим авіаударом зруйновано кілька будинків у Харкові, під завалами люди - мер

Ворожа пропаганда намагається відвернути увагу світової спільноти від злочинів, скоєних ЗС РФ - Офіс генпрокурора

Окупанти завдали удару по Харкову, загорівся приватний будинок - Синєгубов

Передано до суду справу трьох депутатів-ухилянтів Київської міськради

Поліція ліквідувала call-центр в Одесі, співробітники якого викрадали кошти з банківських рахунків іноземців

ЄС виділяє EUR4,5 млн на 65 проєктів для 324 українських науковців - Міносвіти

Зеленський у Хмельницькому обговорив безпеку АЕС і призначив голову обладміністрації

В Азербайджані зможуть відпочити 60 українських дітей

В Угорщині від ножового поранення загинув українець, підозрюваного у злочині затримали - МЗС України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА