12:28 07.07.2023

Уряд США підтримає Україну в розвитку ринку страхування - Свириденко

2 хв читати
Уряд США підтримає Україну в розвитку ринку страхування - Свириденко

Уряд США готовий підтримати Україну в розвитку страхового ринку, оскільки страхування військових ризиків відіграє вирішальну роль у розблокуванні потоку приватних інвестицій, необхідних для підтримки економіки України під час війни, повідомляється на сайті Міністерства економіки України в п'ятницю.

Як уточнило відомство, про це йшлося під час онлайн-зустрічі з питань страхування військових ризиків в Україні за участю першої віцепрем'єрки - міністерки економіки України Юлії Свириденко та міністерки торгівлі США Джини Раймондо.

"Зараз потрібно визначити, які умови необхідні для американських компаній для активної роботи на українському ринку", - зазначила Свириденко, слова якої наводять у повідомленні.

Наразі через бойові дії, спричинені військовою агресією РФ проти України, світова страхова індустрія не надає масштабних страхових послуг, щоб задовольнити потребу приватного бізнесу в повному обсязі. Ризик неплатоспроможності не дає змоги великим перестраховикам і постачальникам капіталу вийти на ринок. Ще одна причина - відсутність даних про військові ризики з України, щоб дати їм змогу оцінити ризики і таким чином вийти на ринок, зазначає відомство.

Повідомляється також, що Мінекономіки вже працює над розробкою платформи обміну даними про ризики, яка дасть змогу страховикам та інвесторам оцінювати військові ризики в Україні. Це довгострокове рішення спрямоване на створення страхового пулу та належного покриття ризиків.

Під час зустрічі сторони обговорили подальшу роботу українського ринку інвестицій, можливість страхування в Україні, бачення великих американських компаній перспектив роботи в Україні, їхні ризики та наміри збільшувати темпи своєї роботи в Україні. Крім того, вони домовилися створити робочу групу, щоб продовжувати напрацьовувати план розвитку послуг страхування в Україні та імплементувати домовленості, досягнуті під час зустрічі.

Згідно з повідомленням, у заході також узяли участь посол України в США Оксана Маркарова та топменеджери американських компаній, таких як Blackrock, DFC, AON PLC, Zurich, Chubb Group, Citibank.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вночі та вранці обстріляли шість громад Сумської області

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 24 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила сім ракетних і 108 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація і ракетні війська завдали ударів по 18 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні три кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ЗС України за добу ліквідували 1320 окупантів

Ворог обстріляв 14 населених пунктів Херсонської області, поранено четверо людей

За минулу добу окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Російський наступ уздовж кордону в напрямку Харкова має на меті відволікти і закріпити українські сили від інших районів на сході України

11 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА