15:49 07.07.2023

Українські воїни просунулися більш ніж на кілометр на Бахмутському напрямку - Череватий

1 хв читати
Українські воїни просунулися більш ніж на кілометр на Бахмутському напрямку - Череватий

На Бахмутському напрямку Сили оборони продовжують утримувати ініціативу, за добу воїни змогли просунулися вперед на відстань понад кілометр, повідомив речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий.

"Сили оборони продовжують там (на Бахмутському напрямку - ІФ-У) утримувати ініціативу, тиснути на ворога, проводити штурмові дії, просуватися на північному та південному флангах. Зокрема, за минулу добу там пройдено понад кілометр", - сказав Череватий в ефірі національного телемарафону.

Він наголосив, що ворог продовжує чинити потужний опір. Окупанти 318 разів били по українських позиціях зі ствольної артилерії та РСЗВ, здійснили три авіанальоти. Загалом відбулося сім бойових зіткнень, під час яких 61 російського окупанта було знищено, 116 - поранено та п'ятьох - взято в полон.

Також було знищено дві ворожі БМП, БТР, бойову машину десанту, РСЗВ "Град", дві самохідні артилерійські установки "Гіацинт", дві гармати, дві радіолокаційні станції, п'ять складів із боєприпасами та протитанковий комплекс.

За словами Череватого, на Лимано-Куп'янському напрямку ворог шість разів намагався проводити наступальні дії, завдав 578 артилерійських ударів, здійснив 19 авіанальотів. Так, 35 окупантів знищено, 82 - поранено, двох - взято в полон. Українські воїни знищили БМП противника, мінометний розрахунок і п'ять БПЛА.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА