20:22 11.07.2023

ПриватБанк виграв апеляцію про списання з нього $1,5 млн на користь близької до ексвласників особи

2 хв читати
ПриватБанк виграв апеляцію про списання з нього $1,5 млн на користь близької до ексвласників особи

Дніпровський апеляційний суд (ДАС) 11 липня скасував незаконне рішення суду першої інстанції, яким вирішив стягнути з державного ПриватБанку понад $1,5 млн на користь близького до ексвласників банку Ігоря Волокового, повідомив банк у пресрелізі у вівторок.

Згідно з ним, цьому сприяли висновки Верховного Суду в інших таких справах і зміна колегії суддів ДАС у цій конкретній справі.

"Застосування у цій справі висновків Верховного Суду є очікуваним для банку і таким, що запобігатиме будь-яким подальшим спробам колишніх власників повернути собі ПриватБанк та оскаржувати пов'язаними з колишніми власниками особами законні дії держави в рамках проведення націоналізації", - наголосив держбанк.

Він нагадав, що провадження у цій справі було зупинено 2019 року, як вважає Приват, на формальних підставах. Проте у 2023 році його відновили - в період, коли ДАС уже ухвалив низку негативних рішень проти ПриватБанку в подібних спорах. Однак зрештою ПриватБанк домігся відводу цієї колегії суддів ДАС.

За даними ПриватБанку, про факт пов'язаності Волокового з ексвласниками банку свідчить його наближеність до структур Коломойського. Зокрема, дані відкритих джерел свідчать, що до 2009 року Волоковий був членом наглядової ради "ДніпроАЗОТу" і володів часткою в статутному капіталі (0,00000000568%). Водночас із 2008 року він є головою наглядової ради Кременчуцького сталеливарного заводу. Обидві компанії входять до неформальної групи "Приват" Коломойського, стверджує держбанк.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Генштаб ЗСУ про ситуацію на Харківському напрямку

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА