20:26 11.07.2023

САП і НАБУ повідомили про підозру народній депутатці та її помічниці, які за $5,3 тис. забезпечували перетин кордону

2 хв читати

Правоохоронці повідомили про підозру депутату Верховної Ради IX скликання про підозру у зловживанні впливом, повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП).

"11 липня 2023 року за дорученням керівника САП прокурор за участі детективів #НАБУ повідомив про підозру у зловживанні впливом чинному народному депутату. У той же час, детектив НАБУ вручив повідомлення про підозру й помічниці нардепа. Дії нардепа та її помічниці кваліфіковано за ч.2 ст.28 ч.2 ст.369-2 КК України", - йдеться в повідомленні САП у фейсбуці у вівторок.

Як повідомляється, у межах досудового розслідування встановлено, що депутатка спільно зі своєю помічницею за грошову винагороду пообіцяла громадянину забезпечити ухвалення уповноваженими особами обласної військової адміністрації рішення щодо дозволу на виїзд за межі України, а також внесення відповідних відомостей до Інформаційної системи "Шлях".

"У подальшому співучасниками організовано надіслання звернення благодійної організації до однієї з районних військових адміністрацій, на підставі чого ОВА прийнято рішення про надання дозволу вказаному громадянину на проїзд як волонтера через державний кордон України з метою перевезення гуманітарного вантажу на територію України", - наводить САП подробиці справи.

Після отримання дозволу помічниця нардепа зустрілася з громадянином і отримала від нього другу частину обумовлених коштів - $2,8 тис. Як повідомляє САП, загалом за перетин кордону потрібно було заплатити $5,3 тис.

Досудове розслідування триває.

У повідомленні не називають імен підозрюваних. За даними ЗМІ, зокрема, видання "Тернополяни", йдеться про нардепку Людмилу Марченко зі "Слуги народу".

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР прийняла за основу законопроєкт про превентивну реструктуризацію

У Нікополі внаслідок обстрілів загинули 2 людини, 8 постраждали - голова ОВА

Президент України підписав закони про продовження воєнного стану та мобілізації

Стефанчук сподівається, що Європарламент наступної каденції і далі підтримуватиме Україну

Підвищення рівня води в Дніпрі можливе 9-13 травня - Укргідрометцентр

ВР ухвалила законопроєкт про використання зброї операторами поштового зв'язку з пропозиціями президента

СБУ повідомила про підозру клірику УПЦ (МП) у Херсоні, який підтримав загарбників і розфарбував стелу на в'їзді до міста в кольори російського прапора

Митниці країн Балтії, Фінляндії та Польщі підписали угоду про єдине виконання санкцій щодо РФ

Мецола позитивно оцінила відновлення доступу представників ЗМІ до ВР

Мецола впевнена, що й після виборів Європарламент залишиться проукраїнським

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА