18:55 18.07.2023

Кулеба: Нам терміново потрібні нові міжнародні інструменти для організації повернення цивільних заручників із російського полону

1 хв читати
Кулеба: Нам терміново потрібні нові міжнародні інструменти для організації повернення цивільних заручників із російського полону

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на дебатах Генеральної асамблеї ООН щодо України закликав створити нові міжнародні інструменти для покарання за викрадення цивільних осіб та для організації їх безпечного повернення з російського полону додому.

"Згідно зі статтями 7 і 8 Римського статуту затримання цивільних осіб може розглядатися як воєнні злочини та злочини проти людяності. Але з огляду на масштаби цієї масової протиправної практики російських окупантів не йдеться лише про поодинокі випадки. Ми говоримо про захоплення Росією цивільних заручників як знаряддя її геноцидної війни. Жоден інший конфлікт ХХ століття не бачив подібних злочинів такого масштабу. В міжнародної спільноти бракує інструментів для вирішення цієї проблеми", - заявив Кулеба під час свого виступу.

За словами міністра, на відміну від військовополонених, цивільних заручників не можна повернути під час обміну, оскільки це лише спонукає Росію викрадати ще більше людей.

"Нам терміново потрібні нові міжнародні інструменти для покарання за викрадення цивільних осіб і організації безпечного повернення цивільних заручників із полону додому. Я пропоную розпочати роботу з розробки таких інструментів", - закликав міністр.

Кулеба нагадав, що, за даними Нацполіції України, від початку повномасштабного вторгнення РФ жертвами насильницького зникнення і незаконного утримання під вартою стали 8 800 цивільних людей, понад 10 200 вважаються зниклими безвісти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти знову завдали удару по Харкову і Дергачах, є постраждалий - обладміністрація

МОН України затвердило скорочені освітні програми українознавчого компонента для школярів за кордоном

Кількість загиблих у Харкові зросла до семи - ДСНС

Кличко оприлюднив інфографіку про проєкти, реалізовані у столиці за 10 років

Спецслужби РФ мають намір активізувати диверсійну діяльність проти країн НАТО - ISW

Окупанти завдали ударів по цивільній залізничній інфраструктурі Харківщини, поранені шестеро залізничників

Звільнені від відбування покарання перші ув'язнені, які підуть на фронт

Зеленський про атаку на Харків: Російські терористи користуються браком ППО і можливостей знищувати пускові установки РФ поблизу кордонів

Кількість загиблих у Харкові зросла до шести - обладміністрація

Прикордонники не беруть до уваги застосунок "Резерв+" під час перетину кордону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА