10:37 19.07.2023

Унаслідок атаки РФ на Одещині поранено 12 осіб

2 хв читати
Унаслідок атаки РФ на Одещині поранено 12 осіб

Щонайменше 12 мирних жителів Одещини, зокрема 9-річна дитина, й один житель Херсона постраждали під час атаки ракет і ударних безпілотних літальних апаратів, випущених російськими окупантами в ніч на середу.

Як повідомляється на сторінці Оперативного командування "Південь" у фейсбуці, троє цивільних постраждали в Одесі внаслідок ракетного удару окупантів по місту, шестеро - від вибухових хвиль під час збиття ракет і безпілотників, ще троє - в інших населених пунктах Одещини, де через влучання і падіння уламків розпочалися пожежі.

"Унаслідок бойової роботи зі знищення ракет та дронів вибуховою хвилею в житлових комплексах Одеси пошкоджено кілька багатоквартирних будинків. Щонайменше шість одеситів, серед яких 9-річний хлопчик, звернулися по медичну допомогу у зв'язку з отриманням поранень уламками скла та інших предметів. У Херсоні ворог поцілив "Шахедами" в палац культури та понівечив гуртожиток. Одна цивільна особа травмована", - йдеться у зведенні.

За даними ОК "Південь", сили протиповітряної оборони знищили 12 із 12 випущених по Одеській області ракет "Калібр". Також протягом ночі окупанти вдарили по Одеській області ракетами "Онікс", Х-59 та Х-22 й одночасно запустили по південних областях дрони Shahed-136.

"Х-59 була збита на підльоті до берега і, впавши в одному з кварталів Одеси, утворила велику вирву, вибуховою хвилею пошкоджено кілька будівель навколо. Три цивільні особи травмовано. "Онікси" та Х-22 ворог спрямував на портову та критичну інфраструктуру. Влучив у зерновий і олійний термінал, пошкодив резервуари та обладнання для завантаження, зайнялась пожежа, усі компетентні служби працюють над ліквідацією наслідків. Інформація про постраждалих не надходила", - йдеться в повідомленні.

В Одеському районі є влучання в промисловий об'єкт, де постраждав цивільний співробітник та уражені два складські приміщення в різних локаціях - із тютюном і феєрверками. Триває ліквідація пожежі площею понад 3 тис. кв. м.

Вісім дронів типу Shahed-136 збито в небі над Одещиною, ще два над Миколаївщиною. Унаслідок повітряних боїв і падіння уламків загорілися і пошкоджені об'єкти рекреаційної інфраструктури в прибережній зоні Коблевської громади, постраждало двоє цивільних осіб.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА