19:22 19.07.2023

Спека не слабшає в європейських країнах, метеорологи фіксують температурні рекорди

2 хв читати
Спека не слабшає в європейських країнах, метеорологи фіксують температурні рекорди

Аномальна спека продовжує завдавати незручностей жителям низки країн південної Європи, зокрема Іспанії та Італії, повідомляють у середу європейські ЗМІ.

Температура повітря на Сицилії вдень наблизилася до 47 градусів за Цельсієм, найвищий показник було зафіксовано в Агрідженто і Трапані. Служби охорони здоров'я острова повідомляють про збільшення на 20% кількості звернень громадян до лікарень.

Щонайменше у 20 містах Італії продовжує діяти впроваджений владою підвищений рівень небезпеки через спеку. Йдеться, зокрема, про Рим, Флоренцію та Болонью. Міністр охорони здоров'я Італії Ораціо Скілаччі закликав жителів і туристів проявляти підвищену пильність і уникати перебування під прямими променями сонця з 11:00 до 18:00. Тим часом у Римі спостерігаються перебої з подачею електроенергії на тлі різкого зростання використання кондиціонерів.

Іспанські метеорологічні служби в середу повідомили про те, що середня температура прибережних вод побила рекорд для цієї пори року. Так, вода в середньому прогрілася до 24,6 градуса за Цельсієм, що на 2,2 градуса вище, ніж середній показник для цієї пори. У деяких частинах температура води перевищила 28 градусів за Цельсієм.

Складна ситуація спостерігається в Греції та на Кіпрі. Грецькі синоптики фіксують пікові показники в 39 градусів за Цельсієм на сході країни і в 41 градус на заході. Крім того, в Афінах до вихідних очікують 43 градуси за Цельсієм. На Кіпрі реєструють температуру приблизно 40 градусів за Цельсієм, у п'ятницю та суботу ситуація, за прогнозами, погіршиться, буде ще спекотніше.

У Греції на тлі 40-градусної спеки продовжують поширюватися природні пожежі. Сотні людей евакуйовано. До боротьби з вогнем залучено пожежників, які прибули з інших країн, зокрема Польщі, Румунії та Словаччини.

Напередодні в низці регіонів на південному сході Франції зафіксували температурні рекорди. У департаменті Ар'єж повітря вперше за історію метеоспостережень прогрілося до 40,6 градуса за Цельсієм. Рекордну температуру зафіксовано і в Ренно на Корсиці - 38,3 градуса за Цельсієм.

Крім того, вода в Середземному морі в районі Ніцци прогрілася до 29,2 градуса за Цельсієм, що стало найбільшим показником за всю історію спостережень у цьому регіоні.

У Всесвітній метеорологічній організації (ВМО) напередодні попередили, що температура вище 40 градусів за Цельсієм протримається в багатьох регіонах світу впродовж декількох днів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський підписав закон про збільшення штрафів за порушення правил мобілізації

На покровському та курахівському напрямках від початку доби відбито вже по 14 атак - Генштаб ЗСУ

Спільні проєкти Тайваню та Чехії для надання допомоги українцям унікальні - представник уряду Чехії Копечні

Нічні обстріли росіян призвели до тимчасового відключення світла в 7 областях - Міненерго

Україна націоналізувала два літаки, що належали найбільшому виробнику російської зброї, - СБУ

Затримано власника "Укрдонінвесту" бізнесмена Віталія Кропачова

СБУ й ГУР атакували військово-логістичні об'єкти в Севастополі, Туапсе й Новоросійську - джерело

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА