20:12 19.07.2023

НАЗК направило до ДБР матеріали про незаконне збагачення колишнього одеського воєнкома Борисова на суму понад 188 млн грн

1 хв читати
НАЗК направило до ДБР матеріали про незаконне збагачення колишнього одеського воєнкома Борисова на суму понад 188 млн грн

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило ознаки незаконного збагачення в ексвоєнкома м. Одеси Євгена Борисова на суму понад 188 млн грн.

"Матеріали, що ґрунтуються на результатах моніторингу способу життя, направлено до ДБР (Державного бюро розслідувань - ІФ-У) для здійснення досудового розслідування та притягнення його до кримінальної відповідальності", - йдеться в повідомленні, опублікованому в телеграм-каналі НАЗК у середу ввечері.

Зазначається, що Борисов став відомим після того, як журналісти провели розслідування про те, що його мати 2022 року стала власницею житлового будинку в Іспанії вартістю €3,7 млн. Незабаром з'ясувалося, що окрім нерухомості, вона придбала й автомобіль Mercedes-Benz EQV за майже 3 млн грн.

"Борисов пояснив НАЗК, що кошти нібито були позичені різними людьми і як доказ надав копії укладених договорів. Однак після їхнього розгляду виникли обґрунтовані підозри в юридичній фікції", - зазначається в повідомленні.

Встановлено, що свекруха колишнього воєнкома упродовж останніх років також стала власницею дороговартісних автомобілей Toyota Land Cruiser Prado, Mercedes-Benz G 63 AMG; Toyota Land Cruiser, при цьому не маючи для цього достатніх коштів, отриманих законним шляхом.

Крім цього, дружина Борисова придбала офісне приміщення в Іспанії вартістю €510 тис., також не маючи для цього достатньої кількості грошових активів і доходів, отриманих із законних джерел.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинули троє мирних жителів

Силами ППО за добу знищено п'ять розвідувальних БПЛА в південних областях України

Українська авіація за добу завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

Припинення вогню в Газі можливе хоч завтра, якщо ХАМАС звільнить заручників

Президент Європейської ради: Накази про евакуацію в "небезпечні зони" для цивільного населення Рафаха неприйнятні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА