18:39 20.07.2023

Кулеба заручився підтримкою Пакистану щодо збереження експорту українських зернових Чорним морем

2 хв читати
Кулеба заручився підтримкою Пакистану щодо збереження експорту українських зернових Чорним морем

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відвідав Ісламабад, де заручився підтримкою Пакистану щодо збереження експорту українських зернових Чорним морем.

Як повідомляє пресслужба МЗС України, це був перший в історії двосторонніх відносин офіційний візит глави МЗС України до Пакистану.

Кулебу прийняв прем'єр-міністр Пакистану Шахбаз Шаріф, глава МЗС провів переговори з міністром закордонних справ Білавалом Бхутто Зардарі.

Глави української та пакистанської дипломатії обговорили загрози глобальній продовольчій безпеці на тлі виходу РФ із Чорноморської зернової ініціативи.

"Завдяки експорту українських зернових Чорним морем із липня 2022 року світові ціни на борошно впали майже на 20%. Водночас вихід Росії із "зернової угоди" призведе до суттєвого підвищення цін на продовольство, зокрема в Азії. Мільйони життів у всьому світі стали заручниками голодних ігор Кремля. Маємо об'єднати наші зусилля, аби не дозволити Росії використовувати продовольство як зброю", - наголосив Кулеба.

Міністр подякував Пакистану за готовність долучитися до міжнародних зусиль задля відновлення Чорноморської зернової ініціативи та пошуку рішення, яке дасть змогу продовжити експорт українських зернових з українських портів.

Глави МЗС також обговорили кроки щодо активізації двосторонньої співпраці. Вони домовилися про проведення найближчим часом політичних консультацій міністерств закордонних справ і прискорення підготовки інавгураційного засідання Українсько-пакистанської комісії з економічного співробітництва.

"Україна зацікавлена в збільшенні обсягів двосторонньої торгівлі, започаткуванні взаємовигідних проєктів у сфері цифровізації державних послуг, машинобудування та сільського господарства, а також поглибленні співпраці у сфері освіти", - зазначив український міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА