10:19 03.08.2023

ЗСУ просунулися біля Бахмута у середу - ISW

2 хв читати
ЗСУ просунулися біля Бахмута у середу - ISW

Українські війська продовжували контрнаступальні дії щонайменше на трьох ділянках фронту і 2 серпня просунулися в районі Бахмута, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

"Генштаб України повідомив, що українські війська вели наступальні дії в районі Бахмута, а також на бердянському і мелітопольському напрямках. Пов'язаний із Кремлем блогер стверджував, що українські сили просунулися на північ від Курдюмівки в районі Бахмута. Російські джерела стверджували, що російські сили відбивали українські атаки на лінії Сватове - Кремінна на лиманському напрямку, в районі Старомайорського на межі Донецької та Запорізької областей і в районі Роботиного на заході Запорізької області", - йдеться у зведенні.

За даними аналітиків, російські війська в середу вели наступальні дії на лінії Куп'янськ - Святове, в районі Кремінної, в районі Бахмута, на лінії Авдіївка - Донецьк, на окремих ділянках наступали.

Повідомляється, що командувач Повітряно-десантних військ (ПДВ) окупантів Михайло Теплинський оголосив про формування до кінця 2023 року двох нових полків ПДВ і відтворення 104-ї дивізії ПДВ. "Поточні зусилля Росії з формування сил, найімовірніше, призведуть до укомплектування нових формувань ПДВ новим ненавченим персоналом, а не до набору досвідчених співробітників, типовіших для історичної еліти ПДВ... Росія навряд чи набере достатньо особового складу, щоб укомплектувати навіть одне нове формування армійського рівня без проведення загальної мобілізації", - зазначають в ISW.

Також повідомляють, що Міноборони РФ 2 серпня офіційно надало озброєння і транспортні засоби силам територіальної оборони Бєлгородської та Курської областей, що вказує на занепокоєння російської влади атаками на кордон РФ з Україною, що тривають.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА