13:58 03.08.2023

Підозрюваних в ухиленні від служби депутатів Київради взято під нічний домашній арешт

1 хв читати
Підозрюваних в ухиленні від служби депутатів Київради взято під нічний домашній арешт

Трьом депутатам Київської міської ради та одному помічнику депутата Київради, підозрюваним в ухиленні від військової служби, суд обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Державному бюро розслідувань (ДБР).

"Усім чотирьом підозрюваним обрано запобіжний захід - нічний домашній арешт", - поінформували у відомстві.

Як повідомлялося, правоохоронці повідомили про підозру щодо ухилення від військової служби трьом депутатам Київської міської ради та одному помічнику депутата Київради.

Встановлено, що солдати однієї з військових частин, троє з яких мають статус столичних депутатів, а ще один – помічник депутата Київради, впродовж року не з’являлись на військову службу.

Офіційно імена підозрюваних депутатів не зазначаються, йдеться про депутатів Київради Ігоря Хацевича, Олега Левченка (обидва - фракція "Європейська солідарність") і Михайла Терентьєва (фракція "УДАР").

"Зловмисники "організували" для себе відрядження до Київської військової державної адміністрації. При цьому один із депутатів навіть отримував грошове забезпечення з частини, де нібито проходив службу. Військовослужбовців підозрюють в ухиленні від несення обов'язків військової служби, вчиненому групою осіб за попередньою змовою (ч. 4 ст. 409, ч. 2 ст. 28 КК України). Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років", - йшлося в повідомленні ДБР.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Генштаб ЗСУ про ситуацію на Харківському напрямку

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА