19:53 13.08.2023

На деяких ділянках фронту ЗС України виявляють до п'яти мін на кв.м. - Резніков

2 хв читати
На деяких ділянках фронту ЗС України виявляють до п'яти мін на кв.м. - Резніков

Міністр оборони Олексій Резніков розповів про потреби України в розмінуванні та актуальну ситуацію із забрудненою боєприпасами територією країни, передає The Guardian.

"Сьогодні Україна є найбільш замінованою країною у світі. Сотні км мінних полів, мільйони вибухових пристроїв, на деяких ділянках смуги фронту до п'яти мін на квадратний метр", - сказав Резніков.

Міністр наголосив, що "російські мінні поля є серйозною перешкодою для наших військ, але не нездоланною".

Додавши, що в Україні присутні кваліфіковані сапери та сучасна техніка, але водночас "їх украй недостатньо для фронту, що простягнувся на сотні кілометрів на сході та півдні України".

Резніков наголосив на важливості розширення і прискорення навчання українських фахівців, яке вже проводять деякі країни, включно з Великою Британією.

"Життєво необхідно розширити і прискорити підготовку саперів. Воно має бути швидким і систематичним. Сапери потрібні тут і зараз. Їхня робота рятує життя і забезпечує просування наших військ. Коаліція з розмінування побудована за принципом "вчи і оснащуй". Його ефективна реалізація наблизить перемогу України", - заявив міністр оборони.

"Україна має п'ять інженерних батальйонів, розділених на 200 бригад, які станом на травень, перед початком контрнаступу, налічували по 30 осіб", - ідеться в повідомленні.

Як передає видання, чиновники Міноборони України "припустили, що для таких країн як Японія, які не хочуть надавати летальну допомогу, є можливість запропонувати підтримку у формі обладнання для розмінування та навчання".

"На цьому етапі нашої кампанії з деокупації нам критично потрібне більше обладнання для розмінування, від мінних тралів до бангалорських торпед", - зазначив Резніков.

Також він висловив подяку міжнародним партнерам за надану підтримку в розмінуванні України, наголосивши, що "важливим кроком у цьому напрямі стало створення на останній зустрічі в Рамштайні коаліції з розмінування з ініціативи міністра оборони Литви".

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА