07:53 14.08.2023

Уночі сили ППО знищили 15 БПЛА, вісім "Калібрів" і ворожий вертоліт

1 хв читати
Уночі сили ППО знищили 15 БПЛА, вісім "Калібрів" і ворожий вертоліт

У ніч на понеділок. 14 серпня, російські окупанти атакували територію України, здійснивши кілька хвиль атак ударними безпілотниками та крилатими ракетами "Калібр", усі цілі були вражені силами Протиповітряної оборони, повідомляють Повітряні сили ЗСУ в телеграмі.

"Загалом противник застосував: 15 ударних БПЛА "Shahed-136/131", 8 крилатих ракет "Калібр". Силами і засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил у взаємодії з підрозділами інших складових Сил оборони всі цілі знищено", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що БПЛА атакували з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ), а "Калібри" - з акваторії Чорного моря, з ворожого фрегата неподалік Ялти.

Як повідомляють Повітряні сили, для ураження цілей використано зенітні керовані ракети та стрілецьку зброю підрозділів безпосереднього прикриття.

У повідомленні зазначили, що "внаслідок протиповітряного бою через падіння уламків ракет і дронів виникла пожежа в кількох локаціях міста Одеса, працюють рятувальники".

"І ще гарна новина на завершення: близько 05:00 години 14 серпня 2023 року на Бахмутському напрямку зенітним ракетним підрозділом Повітряних Сил знищено ворожий гелікоптер (тип уточнюється)", - підсумували у ПС ЗСУ.

Як пізніше повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук, українські захисники знищили ворожий ударний вертоліт Ка-52.

 

 

 

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА